VRIJEDI ZA DOMAĆE I STRANCE

HRVATSKA JE ZNATNO POSTROŽILA UVJETE ULASKA U ZEMLJU! Svi koji dolaze iz ovih zemalja u Hrvatsku moraju u samoizolaciju

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova

Hrvatske vlasti u nedjelju su zbog epidemije koronavirusa na gotovo cijelu Europu proširile krug zemalja iz kojih će se nakon ulaska u Hrvatsku morati u samoizolaciju na 14 dana, priopćio je MVEP, naglasivši da se mjera jednako odnosi na hrvatske i strane državljane.

U samoizolaciju će sada, među ostalima, morati svi ljudi koji stižu iz Slovenije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Albanije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade.

U TIJEKU EVAKUCIJA PACIJENATA IZ KB DUBRAVA; Ministar: ‘Imamo pojavu virusa u zdravstvenom sustavu. Sada smo ušli u 3. fazu’

KREĆE RIGOROZNO KAŽNJAVANJE PREKRŠITELJA SAMOIZOLACIJE: Kazne se penju i do astronomskih 120.000 kuna!

Cijeli popis, na kojem zasad nisu, na primjer, Belgija, Srbija i BiH, može se vidjeti na stranicama Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Državljani Italije, Irana, te stanovnici kineske pokrajine Hubei, njemačkog okruga Heinsberg i dijelova Južne Koreje po ulasku u Hrvatsku moraju u četrnaestodnevnu karantenu.

Radi se o odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koji je u nedjelju pojačao paket mjera za smanjenje unosa bolesti u populaciju i jačanje nadzora nad širenjem koronavirusa.

Odluka dolazi pošto je većina europskih zemalja uvela stroža ograničenja kretanja u borbi s ovom pandemijom.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr