TRI SATA ČEKANJA

HRVATSKA JE ZAKRČENA VOZILIMA: Promet je pojačan u lukama i na svim važnijim cestama, gužve na granici sa Slovenijom

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom se čeka između dva i tri sata, dok prema ostalim zemljama kolone traju po pola sata, a na svim važnijim prometnicama u zemlji je zabilježen pojačan promet, kao i u trajektnim lukama

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na pojedinim graničnim prijelazima zabilježena su višesatna čekanja, a najduže na graničnim prijelazima sa Slovenijom, izvijestio je u subotu popodne Hrvatski auto-klub.

Najviše se čeka na graničnom prijelazu Rupa – tri sata. Po dva sata čeka se na prijelazima Plovanija, Kaštel, Požane i Pasjak gdje se i na izlaz čeka dva sata. Do pola sata osobna vozila čekaju na ulaz u Hrvatsku na graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Mađarskom.

Nesreće i vjetar usporavaju promet

HAK je popodne izvijestio i da se zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) između Jadranova i Šmrike vozi usporeno, jednim trakom. Zbog prometne nesreće na Virskom mostu prometuje se otežano jednim trakom.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Jak vjetar usporava promet na dijelu dionice autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h) te mjestimice na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Pojačan promet na svim važnijim cestama

Pojačan je promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti: autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac, A7 GP Rupa-čvor Diračje, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima duž obale, osobito na području Zadra, Šibenika, Trogira, Splita, Stobreča, Podstrane, Omiša, Makarske, Istarskom ipsilonu u smjeru GP Kaštel i Plovanija, Krčkom mostu, na graničnim prijelazima, u trajektnim pristaništima i lukama.

Uz povremene zastoje vozi se na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Vozače iz HAK-a pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Povratak na Net.hr