STIŽU BROJNE OLAKŠICE / Hrvatska i SAD potpisale ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, evo na što će to utjecati

Image
Foto: Profimedia

Tijekom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem te konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu suradnju koja je prethodila svečanom potpisivanju

7.12.2022.
23:44
Profimedia
Play logo

Ministar financija Marko Primorac i podtajnik za gospodarski rast, energiju i okoliš u američkom State Departmentu Jose W. Fernandez u srijedu su u Washingtonu potpisali Konvenciju o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju porezne utaje u odnosu na poreze na dohodak, izvijestili su večeras iz Ministarstva financija.

Time će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohotka i dobiti, ističe se u priopćenju iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem te konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu suradnju koja je prethodila svečanom potpisivanju.

Istaknute su brojne koristi i prednosti za gospodarstvo, poduzetnike i građane, koje će biti omogućene stupanjem na snagu ove Konvencije, navodi se.

Lakša trgovinska razmjena i nove investicije

Iz Ministarstva ističu da se radi se o dugo iščekivanom potpisivanju i značajnom iskoraku u odnosima dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Potpisivanje Konvencije još je jedan u nizu pozitivnih koraka u međusobnim odnosima Hrvatske i SAD-a, nakon odluke o ukidanju viza za hrvatske građane, koje će doprinijeti jačanju bilateralnih veza te intenziviranju buduće suradnje. Također, tim dokumentom olakšat će se trgovinska razmjena, omogućiti zamah novih investicija te potaknuti suradnja u brojnim područjima posebice prijenosa znanja, zaključuje se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon potpisivanja Konvencije slijedi provedba preostalih formalnih koraka do punog stupanja na snagu, odnosno upućivanje prijedloga zakona o potvrđivanju Konvencije u proceduru Vlade RH i Hrvatskog Sabora.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo