Play ponuda

Hrvatska bogatija za još dvije rezidencije bivše Juge

shimmer fallback
16.12.2011.
16:06
Play ponuda

Tako je ovog tjedna preuzeta diplomatska rezidencija bivše SFRJ u Madridu, površine oko 450 metara kvadratnih, sagrađena na zemljištu od oko 1.500 metara kvadratnih. Također, prošlog je tjedna preuzeta i rezidencija u Helsinkiju, površine oko 320 metara kvadratnih sagrađena na zemljištu od oko 1.050 metara kvadratnih.

Odluka o tome što će uraditi s ovim navedenim nekretninama, ministarstvo će odlučiti nakon što se pribave konačne procjene vrijednosti te razmotre moguće opcije.

Uz preuzete diplomatske rezidencije u Helsinkiju i Madridu, Hrvatska ove je godine u srpnju preuzela i dva stana u Trstu, zgradu veleposlanstva u Beču u kolovozu, diplomatsku rezidenciju u Oslu u listopadu, te zgradu veleposlanstva u Lisabonu u studenome.

Iduće godine preuzimamo još tri zgrade

U ministarstvu kažu da je ovim završen ovogodišnji plan preuzimanja nekretnina diplomatsko-konzularnih predstavništava bivše SFRJ iz tzv. OECD skupine, dodijeljenih u okviru rezolucije Zajedničkog odbora za sukcesiju iz 2006. godine. Do 31. kolovoza 2012. godine Hrvatskoj će biti predane i preostale tri nekretnine, i to zgrada veleposlanstva u Den Haagu, zgrada generalnog konzulata u Torontu te diplomatska rezidencija u Stockholmu.

Sljedeći sastanak Zajedničkog odbora za raspodjelu diplomatske i konzularne imovine bivše SFRJ trebao bi se održati u drugoj polovici prosinca u Zagrebu.

Play ponuda
Play ponuda