ISPRIKA S HRT-A

HRT SUSPENDIRAO VODITELJA KOJI JE OPSOVAO ŽRTVU UBOJSTVA: ‘Izražavamo žaljenje…’

Hrvatska radiotelevizija priopćenjem se oglasila o incidentu koji se dogodio u utorak u vijestima na četvrtom programu u kojima je voditelj opspvao žrtvu ubojstva. Kažu keko je voditelj suspendiran te da izražavaju žaljenje.

MISLIO DA MU JE MIKROFON UGAŠEN: Voditelju HRT-a zapleo se jezik, uspio se izvući, a onda na glas opsovao žrtvu ubojstva

“Obavješćujemo Vas da je u skladu s unutrašnjim pravilnicima pokrenut postupak utvrđivanja odgovornosti novinara Damira Salamona, a temeljem odluke mjerodavnih urednika i programskoga vodstva odlučeno je i kako do daljnjega neće voditi informativne emisije na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4). Hrvatska radiotelevizija izražava žaljenje zbog neprimjerena izražavanja novinara Damira Salamona, osobito zbog konteksta u kojemu se to dogodilo”, poručili su s HRT-a za 100 posto.

Podsjetimo, režija HRT-a zakasnila je s isključivanjem tona u odjavnoj špici Vijesti na HRT-u 4, a voditelj koji se malo zapleo čitajući posljednu vijest o potrazi za Nikolom Janjićem, koji je usmrtio pripadnika Torcide Ivana Blaževića, zvanoga Blato, misleći da više nije u eteru rekao je: ‘Jebo te Blato’.

 

Povratak na Net.hr