HRT OŠTRO OSUDIO MILANOVIĆEVE NAPADE: / 'Ovo je napad na novinarske slobode! Zabrinuti smo, to je bila izravna prijetnja'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Predsjednik Milanović komentirao je jučerašnje gostovanje Zlate Đurđević koju je urednik emisije Otvoreno prevario

6.5.2021.
14:32
Sandra Simunovic/PIXSELL
Play logo

Predsjednik Zoran Milanović u četvrtak je u Splitu optužio novinare Hrvatske radiotelevizije da rade za jednu političku opciju, a javnu televiziju nazvao je sramotnom. S Prisavlja su reagirali na predsjednikove napade, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatska radiotelevizija (HRT) najoštrije osuđuje istup predsjednika Republike Hrvatske danas u Splitu tijekom kojeg je napao novinare HRT-a optužujući ih da su prevaranti i državna sramota. HRT smatra da je ovo neprimjeren govor u javnom prostoru te podsjeća predsjednika RH na odredbe članka 38. Ustava RH o slobodi medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ ŽESTOK: /

'Plenkoviću, čuvaj se! Nespretni Jandroković ti radi o glavi...' Napao i HRT: 'Korumpirani ste, sramota je što radite'

Image
MILANOVIĆ ŽESTOK: /

'Plenkoviću, čuvaj se! Nespretni Jandroković ti radi o glavi...' Napao i HRT: 'Korumpirani ste, sramota je što radite'

'Izravna prijetnja javnom medijskom servisu'

Nažalost, HRT ne može protumačiti današnje poruke predsjednika RH drugačije nego kao napad s pozicije moći na novinarske slobode i uređivačku politiku javnog medijskog servisa. Izražavamo zabrinutost zbog otvorenog aludiranja da će HRT i njegovi zaposlenici doživjeti sudbinu nekadašnjeg Vjesnika. To je izravna prijetnja javnom medijskom servisu i njegovim zaposlenicima", priopćili su s HRT-a.

Predsjednik Milanović je u Splitu komentirao jučerašnje gostovanje aspirantice za predsjednicu Vrhovnog suda Zlate Đurđević koju je urednik emisije Otvoreno, prema Milanovićevim riječima, prevario jer je u emisiju pozvao osobu koja nije kandidat za tu poziciju te je otvoreni kritičar Đurđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niste se baš ponašali novinarski'

"Priušteno joj je to da je u emisiju ubacio, protivno dogovoru, četvrtu osobu koja nije s javnog poziva, nego je njezin kolega s fakulteta s kojim nije u dobrim odnosima, to je lopovluk", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niste se baš ponašali novinarski. Solidarnost je jedno, kolegijalnost je jedno. Ne mogu se zvati ljudi u emisiju da ih se tamo navuče kao balavce i da se onda njihovi aktivni kritičari podvale u emisiju, to je protivno kodeksu", istaknuo je Milanović.

Play logo

Uz troje kandidata za Vrhovni sud - Zlatu Đurđević, Lanu Peto Kujundžić i Šime Savića, u jučerašnje Otvoreno uključio se i profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta Davor Derenčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo