SLUČAJ ŠIKANJIĆ

HRT IPAK ODUSTAO OD OTKAZA NOVINARU: Zbog kritiziranja šefa HNS-a dobit će najblažu disciplinsku mjeru

Umjesto otkaza, dobio je upozorenje, što je najblaža disciplinska mjera na HRT-u

Dugogodišnjem novinaru i uredniku Miloradu Šikanjiću Ravnateljstvo HRT-a je uputilo upozorenje, što je najblaža disciplinska mjera u toj medijskoj kući, neslužbeno doznaje Telegram. 

Protiv gospodina Šikanjića HRT je pokrenuo proces uručenja izvanrednog otkaza jer je u radijskoj emisiji U mreži prvog kritizirao povratak Ivana Vrdoljaka na čelo HNS-a. U emisiji u kojoj je, uz Jasmina Klarića iz Novog lista i glavnog urednika portala Hrvatska danas Nevena Pavelića, bio gost komentator, Šikanjić je izjavio kako je Vrdoljak ‘konkurencija Plenkoviću da ga smijeni s trona najnepopularnijih političara’. Također, komentirao je HNS-ovu koaliciju s HDZ-om: “Uvijek mi je taj njegov neću bio lepršav”.

Tijekom emisije, Šikanjić je podsjetio kako je javnost saznala da je Vrdoljak o koaliciji s HDZ-om pregovarao još za vrijeme Tomislava Karamarka, a nakon toga i za vrijeme Oreškovićevog premijerskog mandata.

HNS je nakon Šikanjićeva istupa HRT-u poslao priopćenje nakon koje je Uprava HRT-a zaključila da je Šikanjić u svojem nastupu koristio neprimjerene izraze, pa mu je u petak, 22. prosinca, uručen Poziv za iznošenje obrane. Kad je slučaj dospio u javnost, iz HNS-a su poslali novo priopćenje u kojem su apelirali na HRT da Šikanjiću ipak ne daju otkaz.

Povratak na Net.hr