'TREBA POVUĆI CRTU'

HREBAK PROZVAO PENAVU ZBOG IZJAVA O NAPADU NA MARKOVU TRGU: ‘U ovakvom okruženju, to smatram rubno terorističkim’

Komentirajući događaje i osobe koje su u prošlosti imali potporu HDZ-a, poput prosvjeda šatoraša ili Ivana Penave, Hrebak je ocijenio da se negdje treba stati i povući crta te da misli da je crta povučena 2016. godine

HSLS-ov Dario Hrebak ponovio je u četvrtak u Saboru da izjave Ivana Penave u ovakvom okruženju smatra rubno terorističkim i nada se da sada svi vide koja je uloga liberala u vladajućoj većini.

“Upravo smo mi prava brana sve snažnijem rastu desnog radikalizma i ekstremizma koji dolazi od određenih političkih opcija koje hvataju svoje glasove na tom polu, glasove svih onih koji žele nasilje i porast ekstremizma”, poručio je Hrebak.

OŠTRA OSUDA PENAVINOG RELATIVIZIRANJA NAPADA: ‘Skandalozna polička eksploatacija koja je rubno teroristička’

Zamislite da u okruženju u kojem se gotovo dnevno događaju napadi na novinare, na članove Stožera i institucije Vladu vode Karolina Vidović Krišto i Ivan Penava, kazao je čelnik HSLS-a.

Komentirajući događaje i osobe koje su u prošlosti imali potporu HDZ-a, poput prosvjeda šatoraša ili Ivana Penave, Hrebak je ocijenio da se negdje treba stati i povući crta te da misli da je crta povučena 2016. godine kada smo počeli suradnju u ovakvom obliku, a novi smjer je zadan koalicijom u kojoj uz HDZ sudjeluju i predstavnici manjina i drugih liberalnih stranaka.

PENAVA ODGOVORIO PLENKOVIĆU: ‘Krivca vidi u drugima, a ne u sebi. Za sve što mu ne ide u prilog on nema odgovor’

‘Novi smjer smo uspostavili u Varivodama, Kninu…’

Zato cijelo vrijeme govorim zašto je važno ovakvih 76 ruku – zato što ovakvih 76 čine liberali, klubovi manjina koji se zalažu za toleranciju, međusobni dijalog i sasvim drugačiji smjer od onog koji smo vidjeli s plinskim bocama.

“Novi smjer smo uspostavili u Varivodama, Kninu, Gruborima, što je jasno vidljivo iz premijerovih jučerašnjih izjava koje apsolutno podržavamo. Nećemo se baviti onime što je bilo nego smo okrenuli novi smjer u kojem idemo i bavimo se novom, demokratskom Hrvatskom, uspostavljenoj na toleranciji, miru i suživotu”, rekao je Hrebak.

“To je smjer koji želim i Hrvatska kakvu ću sigurno podržavati”, zaključio je.

Povratak na Net.hr