SUD GA OSLOBODIO

HORVATINČIĆ SE OGLASIO NAKON PRESUDE: ‘Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće’

Na Općinskom sudu u Šibeniku Tomislav Horvatinčić danas je oslobođen na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj su život izgubili supružnici Francisca i Marinelle Salpietro. Nedugo nakon presude Horvatinčić se obratio medijima ispred suda.

“Već sedmu godinu nosim psihičke i zdravstvene tragove od ove velike nesreće. Još jednom izražavam sućut i žaljenje i da pokušamo na bilo koji način ublažiti ovu tešku tragediju. Rekao sam, bez obzira na ishod ove nesreće, već sada moji odvjetnici i ja sam pokušat ćemo dovesti za stol obitelj poginulih i da pokušamo ublažiti ovu nesreću, koliko se to da uopće ublažiti”, kazao je Horvatinčić koji nije htio dugo odgovarati na pitanja već je poručio: ”Vrijeme je za ozbiljna pitanja pa bih vas molio da se obratite mojim odvjetnicima”.

ZGROŽENI I GNJEVNI, OVAKO STE KOMENTIRALI PRESUDU HORVATINČIĆU: ‘Kongo ima bolje pravosuđe nego što je hrvatsko kanalizacijsko sudstvo’

Podsjetimo, sutkinja je danas u obrazloženju presude, među ostalim, navela:

“Imajući u vidu iskaz Horvatinčića, svjedoka i vještačenja, kako pomorskih, tako i medicinskih vještaka – nije na siguran i nedvojben način utvrđeno da je Horvatinčić napravio ono što mu se stavlja na teret i oslobođen je’, kazala je sutkinja Maja Šupe.

“Optužba nije dokazala da je djelo počinjeno niti iz neizravne namjere, kako je tvrdilo tužiteljstvo, niti je djelo počinjeno iz nehaja”, rekla je.

[VIDEO] TOMISLAV HORVATINČIĆ OSLOBOĐEN! ‘Nije kriv za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo bračni par iz Italije’

Povratak na Net.hr