ČEKA SE MIŠLJENJE BOLNICE

HORVATINČIĆ BI OPET MOGAO IZBJEĆI ZATVOR: Zatražio je novu odgodu: ‘Imam novi termin operacije, treba mi za oporavak’

Tomislav Horvatinčić je zatražio da mu se odlazak u zatvor odgodi na šest mjeseci radi oporavka nakon što je dobio novi termin za operaciju u Beču

Iako je osuđen zbog pomorske nesreće u kojemu je poginuo talijanski bračni par te se u srijedu trebao javiti na odsluženje zatvorske kazne, postoji mogućnost da Tomislav Horvatinčić opet ne ode u zatvor. Naime, kako doznaje Jutarnji list, od zagrebačkoga Županijskoga suda zatražio je da mu se odlazak u zatvor odgodi za još pola godine.

Horvatinčić je već nekoliko puta tražio i dobivao odgodu odlaska u zatvor zbog teškoga zdravstvenoga stanja, a zadnja odgoda odobrena mu je prije nekoliko mjeseci jer je trebao ići na operaciju u Beč. Operacija je zbog pandemije koronavirusa otkazana te je Horvatinčić dobio novi termin za 26. veljače ove godine. Zatražio je od suda 6 mjeseci odgode radi postoperativnoga oporavka.

HOĆE LI HORVATINČIĆ IKAD ISKUSITI ŽIVOT IZA REŠETAKA? Već godinu dana uspješno izbjegava kaznu i šeće okolo po kavama

HORVATINČIĆ PONOVNO ESKIVIRA ODLAZAK U ZATVOR: Kaže da mu se zdravlje pogoršalo, a građani ga viđali po kafićima

Zatražena provjera dokumenata

Informaciju je potvrdio i Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen, a Jutarnji list neslužbeno doznaje da je zagrebački Županijski sud zatražio od zatvorske bolnice u Svetošimunskoj procjenu Horvatinčićeve dokumentacije i argumenata koje je naveo u zahtjevu.

Nakon pribavljanja mišljenja bolnice sudac izvršenja će odlučiti hoće li Horvatinčiću odobriti odgodu odlaska u zatvor. Na odluku suca Horvatinčić ima pravo žalbe izvanraspravnome vijeću suda.

HOĆE LI HORVATINČIĆ IKADA OTIĆI NA IZDRŽAVANJE ZATVORSKE KAZNE? Mogao bi, ali samo ako Hrvatska ispuni jedan uvjet

Povratak na Net.hr