HORVAT KAŽE DA SE U PETRINJI KUHA PREVIŠE TOPLE HRANE: / Kuhanje za pogođene potresom preuzima državna tvrtka

Ministar Darko Horvat nezadovoljan je prevelikim brojem pripremljenih toplih obroka u Petrinji, zbog čega će od ponedjeljka taj posao preuzeti državna tvrtka Pleter

9.1.2021.
16:27
Patrik Macek/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat drži da je nakon potresa koji su pogodili Sisačko-moslavačku županiju 15.000 toplih obroka koji se svakog dana pripremaju u Petrinji - previše. Dodao je da će od ponedjeljka taj posao preuzeti državna tvrtka Pleter.

"Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni", izjavio je Horvat za Dnevnik.hr.

Komentirao je i kritike zbog toga što vojni kuhinjski modul nije iskorišten. "Nema potrebe za mobilizacijom takvog objekta, a oni koji su do jučer obnašali ministarska mjesta imaju predugačak jezik, a ti su jezici politički obojani. MORH je jasno u priopćenju rekao za što je ta kuhinja i zašto nije uporabljiva za ovakvu situaciju", naglasio je Horvat i dodao: "Osigurat ćemo veću sigurnost u pripremi hrane."

Istaknuo je da je Vlada osigurala 160 milijuna kuna za obrtnike koji zbog posljedica potresa ne mogu raditi. Pripremljene su i naknade za pučanstvo u iznosu od 2500 kuna za samce i 3500 kuna za obitelji. Priprema se i dodatni smještaj.

"S današnjim danom na terenu je instalirano 297 stambenih jedinica iz resursa države koje su stavljene u uporabu. Još 70 kućica upravo stiže u luku Trst, to je donacija turske vlade, osiguran je prijevoz i one će već danas biti pretovarene na kamione i krenuti put Petrinje, Gline i Siska", rekao je Horvat i zaključio: "Iz dana u dan situacija se normalizira, a sve ono što se radi na terenu ima svoju glavu i rep."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali