JEZIVA ZAMJENA

HOROR U ZAGREBAČKOJ BOLNICI: Obitelji javili da im je majka preminula, a dan nakon sprovoda: ‘Možete li doći po njeno tijelo u bolnicu?’

‘Mene sada muči uoči blagdana Svih svetih kome ću ja zapaliti svijeću? Hoću li svijeću paliti svojoj mami ili nekome nepoznatome’, očajna je kći

Obitelji Suzane Čujev-Šipušić (76) iz Mraclina javili su iz jedne zagrebačke bolnice kako je ona preminula, no dan nakon sprovoda, uslijedio je novi šok. Iz bolnice su javili da je tijelo još uvijek u bolnici. Obitelj sada ne zna koga su, zapravo, u srijedu pokopali.

“Moja je majka otišla 5. listopada u bolnicu. U petak su me nazvali i rekli da je koronavirus ušao na odjel. U subotu je liječnik koji je zamijenio doktoricu u samoizolaciji rekao da će majku morati testirati na virus i kasnije su nam javili da je pozitivna. U prošli ponedjeljak u pet sati ujutro su nam potvrdili da je umrla”, rekao je za Novu TV Tomislav Šipušić, sin pokojne žene.

Kći preminule, Tajana Ivanac, rekla je da je bilo puno nelogičnosti. Na jednom papiru je pisalo da je umrla 25. listopada u 5 sati, a na drugome 26. listopada u pola šest. Navodi kako u bolnici nisu imali razumne odgovore već su im samo poručili da će sve izvidjeti i javiti im se. U srijedu u 12 sati uslijedio je ukop za koji kaže da nisu ništa sumnjali jer su vjerovali bolnici i osoblju. A onda šok. Tomislav navodi kako je u 7 ujutro primio poziv iz bolnice u kojem ga obavještavaju da dođe po tijelo svoje majke.

“Bio sam iznenađen, šokiran, nisam znao što da kažem”, užasnut je bio Tomislav. U bolnici su mu rekli da je došlo do zabune.

‘Ja sada moram identificirati je li moja mama još u mrtvačnici ili nije’

Kći Tajana je zgrožena svime.

“Mene sada muči uoči blagdana Svih svetih kome ću ja zapaliti svijeću? Hoću li svijeću paliti svojoj mami ili nekome nepoznatome? Dakle, ja sam danas dovedena zajedno sa svojim bratom i šogoricom pred čin da moram identificirati je li moja mama još u mrtvačnici ili nije”, kazala je za Novu TV kći pokojne žene.

Ravnatelj bolnice nije bio dostupan, a u Ministarstvu zdravstva kažu kako su tek iz medija saznali za slučaj.

Povratak na Net.hr