Play ponuda

Homoseksualci u Hrvatskoj moraju biti zaštićeni

shimmer fallback
19.2.2010.
20:02
Play ponuda

Franziska Katharina Brantner zastupnica je njemačkih Zelenih u Europskom parlamentu, a nedavno je predložila amandmane od kojih su neki uključeni u tekst Rezolucije o napretku Hrvatske u pristupnim pregovorima s Europskom unijom, piše H-alter.

arti-201002110044006Prvi amandman koji je uzburkao javnost spominje 'primjeren aranžman' u vezi hrvatskog jezika, nakon što je ''izvorni srpsko-hrvatski jezik podijeljen u nekoliko službenih jezika u zemljama potencijalnim članicama''. Ideja je naišla na žestoke reakcije na domaćem terenu, a amandman je na kraju ipak odbijen.

Brantner upozorava i da u Hrvatskoj nije na primjeren način riješeno pitanje zaštite prava homoseksualaca.

Pri tome je istaknula kako ne smatra da postoje dvostruki standardi i da ne može tvrditi da u Njemačkoj ili drugim zemljama članicama Europske unije ne postoje homofobne skupine u društvu.

''Stvar je u tome kako društvo reagira na tu činjenicu. Pritom nije važno je li Hrvatska više homofobna od Njemačke ili drugih društava; pitanje je kako politički, pravni i policijski sustavi na to reagiraju'', rekla je za H-alter.

Kao ogledne države koje se brinu o zaštiti prav homoseksualaca, Brantner je izdvojila Švedsku, Francusku i Veliku Britaniju.

Prethodni članak:

arti-201002170497006

Play ponuda
Play ponuda