'Kod druženja u Kovačevićevom klubu nije bitno je li se jela prasetina ili riba, nego tko se sve družio i je li interesno povezan'

Bivša saborska zastupnica i kandidatkinja za Sabor na listi SDP-a, Mirela Holy, danas je u Studiju 4 HRT-a komentirala aktualnu aferu Janaf. Isto tako, osvrnula se Holy i na komuniciranje predsjednika Zorana Milanovića te premijera Andreja Plenkovića.

"Predsjednik i premijer ovakvim komuniciranjem pokazuju svu ispraznost današnje politike. To je komuniciranje o ničemu, poptpuna praznina. Obojica se koriste vrlo niskim etiketama i to nije korisno za društvo i o istragama ne bi smjeli komunicirati", komentirala je Holy na HRT-u.

'Afera Janaf mogla bi završiti po principu 'tresla se brda, rodio se miš'

"Trebali bi se suzdržati od komentiranja takvih stvari jer je po Hrvatskom ustavu pravosuđe potpuno odijeljeno od utjecaja izvršne i zakonodavne vlasti. Poslužit ću se narodnom: 'Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe'", dodala je.

Upitana misli li da premijer govori istinu kada kaže da nije znao zna istragu u aferi Janaf, Holy odgovara "kako smatra da dobar dio javnosti u to ne vjeruje". Sudeći prema dosadašnjem funkcioniranju vlada i političkog života, Holy kaže da će prije biti da je premijer sve znao.

"Ova afera mogla bi završiti po prinicu 'tresla se brda, rodio se miš'. Kod druženja u Kovačevićevom klubu nije bitno je li se jela prasetina ili riba, nego tko se sve družio i je li interesno povezan", objasnila je Holy.

'SDP je u velikoj krizi, Grbin je bolji izbor'

Kada je u pitanju izbor novog predsjednika SDP-a, Holy navodi da su i Peđa Grbin i Željko Kolar priznati članovi stranke, no da je njezina procjena da je Grbin liberalniji i progresivniji kada su u pitanju ljudska prava i prava seksualnih manjina. Holy misli da se Kolar želi pozicionirati bliže centru te da SDP ne bi trebao ići tim smjerom nego lijevo.

"Više šansi ima Grbin s obzirom na to da je u prvom krugu izbora dobio puno više glasova od Kolara, a njemu bi mogli otići i glasovi dani Ranku Ostojiću. Kolara su podržali ljudi koji podržavali Davora Bernardića.

SDP polučuje dobar rezultat kada zatomi unutarnje sukobe i žao mi je što se takvi sukobi ne vode vezano uz programe nego u sklopu borbe za mjesta na listama. Smatram da je SDP u velikoj krizi i da će se ta kriza nastaviti jer je u toj snazi 'na snazi kalkulantstvo' i pokušaj da se svima svide. Time stranka prestaje biti progresivna i postaje 'mainstream'", rekla je Mirela Holy za HRT.

SDP-OV PRIJEDLOG ZA TRAVU LIBERALNIJI JE OD NIZOZEMSKOG: 'Donio bi nam desetke milijardi eura, a protive mu se političari na kokainu'