"Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, napisala je bivša saborska zastupnica i ministrica, Mirela Holy, na svojem Twitter profilu i izazvala žustru raspravu.

Mnogi su se uključili i krenuli su davati svoje viđenje situacije, a jedna pratiteljica je tako napisala da se pola Zagreba cijepilo “samo mi to još ne znamo" na što je Holy odgovorila: "Nije. I u ZG su se cijepili preko reda različiti dotepenci" što je opet izazvala burnu raspravu o 'dotepencima'.

Oglasio se i Bojan Glavašević

“Kao Zagrepčanina me stid, jer ispada da i u moje ime iznosiš ove prizemne šovinističke objave. Nije čudo da nas ostatak države prezire, jer u njihovim očima Zagreb si ti i tebi slični iz povlaštene parazitsko-političarske kaste”, napisao je drugi pratitelj.

"Možda zato što su u Zagrebu koncentrirani 'da se ne baci uglednici' pa je teško pored njih doći na red? A vidim da i iz Rijeke dolaze u ZG da se ne baci", napisao je pak drugi pratitelj.

"Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma. Ameriku izgradili 'dotepenci', ali u Zagrebu se gleda odakle su ti pradjed i prabaka da bi dobio certifikat (s pečatom, bez pečata ne vrijedi) da možeš za sebe reći da si iz Zagreba”, napisao je Bojan Glavašević.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.