HOĆEMO LI ZAISTA DOBITI VEĆE BOŽIĆNICE ZBOG NOVE VLADINE MJERE? / Poslodavci otkrili što će sada napraviti

Image

Barem dva poslodavca će iskoristiti Vladina smanjenje poreznih davanja, no ističu da se nadaju većim reformama

10.11.2018.
22:17
Play logo

Od 1. prosinca mijenja se uredba o neoporezivim davanjima poslodavaca pa se neporezivi dio diže s 2500 na 7000 kuna, što znači da će poslodavci moći isplaćivati veće božićnice, uskrsnice i regrese bez poreza. Iz Vlade kažu kako time nastoje riješiti egzodus radne snage, no, realno, jedina opipljiva posljedica toga je da se radnici nadaju kako će njihovi poslodavci iskoristiti ovu mjeru i obradovati ih makar većom božićnicom.

Image
ŠTO ZA RADNIKE ZNAČI NOVA VLADINA MJERA? Plenković: /

'Tvrtke će sad moći novcem nagraditi radnike'

Image
ŠTO ZA RADNIKE ZNAČI NOVA VLADINA MJERA? Plenković: /

'Tvrtke će sad moći novcem nagraditi radnike'

Valjda je ovo prvi korak

"Smatramo da Vlada treba ići u oštrije i značajnije reforme, prije svega strukturne reforme kako bi mi mogli raditi konkurentniji proizvod, prije svega izvozni proizvod, rekao je Zdravko Jelčić, direktor Spin Valisa izvještava HRT. Novu mjeru će svakako iskoristiti da radnicima da veće, neoporezive božićnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto će napraviti karlovački proizvođač koji u jednoj godini izveze oružja u vrijednosti preko 100 milijuna dolara. "Što se tiče HS Produkta, nijednu olakšicu koju je Vlada dala, neće HS Produkt zadržati za sebe, već će se sve preliti u primanja radnika", ističe direktor Željko Pavlin za HRT.

Ugostitelji ne mogu pronaći radnike

Play logo

Manjak radne snage itekako osjete ugostitelji. Problem više nije naći kvalitetne konobare, kuhare i pomoćno osoblje već naći radnike uopće. "Mislim da je to dobar put i da se konačno ova vlada mora ne samo deklarativno nego istinski opredijeliti za smanjenje i pomoć nama poduzetnicima, jer mi smo ti koji nosimo teret u ovoj zemlji i najviše se lomi preko naših leđa", kaže Stjepan Perić, ugostitelj iz Dubrovnika.

Vlada je, poručuje ministar Marić, ovom mjerom odgovorila na želje poslodavaca. Potez je sada, poručuju iz Vlade, na poslodavcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo