Hoće li Reisman danas definitivno požaliti što je uopće došla u Hrvatsku?

30.1.2013.
12:07

Judith Reisman danas će u 15 sati na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održati predavanje pod nazivom The Influence of Hypersexualisation of Society on the Development of Human Personality. Već u 19 sati u prostorijama Filozofskog fakulteta sučelit će se s jednim od kreatora kurikuluma za zdravstveni odgoj u školama i čovjekom koji je bio stipendist sveučilišta Indiana u Bloomingtonu, u sklopu kojeg je i slavni Institut Kinsey – Aleksandrom Štulhoferom. Sučeljavanje bi moglo biti osobito zanimljivo jer Reisman je jedna od najžešćih protivnica znanstvenog rada američkog biologa i seksologa Alfreda Kinseyja.

Nepomireni su izuzetno uznemireni oko večerašnje tribine na Filozofskom fakultetu. Uvjereni su da će aktivisti namjerno sabotirati gostovanje Judith Reisman na Filozofskom fakultetu te pozivaju njezine pobornike da dođu na predavanje s cvijetom kako bi Reisman iskazali potporu.

Homofobna kvaziznanstvenica

Reisman pak mnogi ugledni stručnjaci nazivaju kvaziznanstvenicom, njezina predavanja vrve predrasudama te homofobijom i rječnikom koji graniči s govorom mržnje prema LGBT osobama.

Zbog svega toga, gej aktivisti pozvali su Filozofski fakultet ne na zabranu ili otkazivanje već dogovorene tribine, nego na to da se "učini sve da se ne naruši ugled i rad svih znanstvenih i nastavnih djelatnika i studenata, te zaštiti dostojanstvo LGBT zaposlenika i zaposlenica te LGBT studenata i studentica".

Totalni debakl prvog dana posjeta

Podsjetimo, Judith Reisman jučer se na predavanju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu nije proslavila. Studenti su je bombardirali pitanjima o njezinoj upitnoj stručnosti, a ona ih je etiketirala kao izdanke komunizma. Na njezinu konstataciju nije ostao suzdržan ni dekan Nenad Zakošek, koji je ustao u obranu studenata, a Reisman udijelio packu da se ne može tako razgovarati s njegovim studentima te da očito nije informirana o zemlji u koju dolazi.

Uslijedila je nova 'bruka' za Reisman na konferenciji za novinare u HND-u gdje su joj vikali da "sere" i da je homofob. A šlag na torti bila je neuspješna projekcija dokumentarnog filma Kinsey's Paedophiles, Secret History redatelja i Reismaninog sljedbenika Timothyja Tatea u Branimir Centru, koja unatoč trima pokušajima nije održana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali