SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček trenutno je u vodstvu, ali će u drugi krug s kandidatkinjom HDZ-a Željkom Josić koja za njom zaostaje 3,5 posto glasova

U trima gradovima Sisačko-moslavačke županije, koji su pretrpjeli najviše štete u potresu 29. prosinca prošle godine, nakon lokalnih izbora moglo bi doći do smjena na čelnim mjestima.

Dumbović zaostaje za kandidatkinjom HDZ-a

Dosadašnji HDZ-ov gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević s 31,06 posto glasova (prema nepotpunim rezultatima DIP-a od 22.30 sati) uoči drugog kruga gleda u leđa nezavisnom kandidatu Ivanu Jankoviću koji vodi 39,42 posto.

U Petrinji dosadašnji gradonačelnik Darinko Dumbović iz Reformista, nakon 72,22 posto obrađenih glasova, s 23,21 posto glasova zaostaje za kandidatkinjom HDZ-a Magdalenom Komes sa 31,73 posto glasova.

Iako nakon obrađenih 63,77 posto glasačkih listića trenutno vodi s 38,64 posto glasova, SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček je u vodstvu, ali će u drugi krug s kandidatkinjom HDZ-a Željkom Josić koja za njom zaostaje 3,5 posto glasova. Tako da uoči drugog kruga i njoj "visi" osvajanje još jednog mandata.