ČEKA SE ODLUKA SABORA

HOĆE LI HRT SAM UTJERIVATI DUGOVE? Pet odvjetničkih društava ostaje bez posla

Bude li u drugom saborskom čitanju prihvaćen Mostov prijedlog dopuna Zakona o HRT-u, taj će javni servis ubuće opet sam morati naplaćivati dugove za neplaćenu RTV pristojbu.

Umjesto HRT-a posao prisilne naplate dugova za pristojbu već godinama obavlja pet odvjetničkih društava: Hanžeković i partneri, Leko i partneri, Owens & Houška, Madirazza i partneri te odvjetničko društvo Cenić, piše Večernji list.

BURNA RASPRAVA U SABORU! Mijenja se način utjerivanja dugova za HRT pretplatu, zakačili se Bulj (Most) i Stazić (SDP)

Morat će zaposliti još osamdesetak pravnika

Prođe li Mostov prijedlog, HRT će u tom slučaju morati, prema procjenama, zaposliti još osamdesetak novih pravnika.

Na HRT-u tim povodom opovrgavaju glasine da već imaju dvjestotinjak pravnika već odgovaraju “da u Radnoj jedinici Pravni poslovi i socijalna podrška HRT-a trenutačno radi ukupno devetero pravnika”.

S HRT-a su iznijeli i podatak da su s jučerašnjim danom u evidenciji imali 1,224.616 obveznika plaćanja mjesečne RTV pristojbe koji zajedno ukupno imaju 1,411.657 prijamnika.

SABOR UZEO POSAO ODVJETNICIMA: Promijenjen način na koji HRT naplaćuje dug za pretplatu

Strah od ovrha podigao naplatu na 98 posto!

Kažu da 95 posto tih obveznika uredno podmiruju svoje obveze plaćanja mjesečne RTV pristojbe, dok u postupcima prisilne naplate mjesečnu pristojbu plati njih još 3 posto tako da je ukupan postotak naplate mjesečne pristojbe visokih 98 posto.

Onima koji u roku ne plate RTV pristojbu HRT najprije šalje tri opomene. Neslužbeno se govori da HRT na troškove poštarine za slanje tih opomena godišnje potroši nekoliko milijuna kuna. No, piše Večernji, tridesetak tisuća pretplatnika ne reagira niti na te tri opomene pa HRT tada postupak prisilne naplate dugova prebacuje na spomenutih pet odvjetničkih društava.

Dok je HRT sam obavljao te poslove, naplata je iznosila 80 posto, a to što je sada 98 posto na HRT-u zaključuju da je posljedica straha od ovrha i odvjetničkih društava.

MOSTOVAC ŠIMIĆ OTKRIO ZA KOLIKO ĆE SMANJITI HRT PRETPLATU: ‘Svakako će doći na red…’

Povratak na Net.hr