MORA KOD SPECIJALISTA

HOĆE LI HORVATINČIĆ IĆI NA IZVRŠENJE ZATVORSKE KAZNE? Sud će donijeti odluku tek nakon mišljenja zatvorskog liječnika

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić (72) je početkom prosinca prošle godine pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro

Sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda donijet će odluku o molbi Tomislava Horvatinčića za ponovno odgađanje izvršenja zatvorske kazne nakon što liječnik zatvorske bolnice donese stručno mišljenje može li se pravomoćno osuđeni poduzetnik liječiti u okvirima zatvorskog sustava.

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić (72) je početkom prosinca prošle godine pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietro.

EVO ZAŠTO HORVATINČIĆ NIJE NA ODSLUŽENJU ZATVORSKE KAZNE: ‘Ovakva odluka suca sukladna je dosadašnjoj praksi…’

Specijalist će procijeniti je li se Horvatinčiću stanje pogoršalo

Županijski sud je priopćio da je u utorak zaprimio Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju i njegovu novu molbu za daljnjom odgodom izvršenja kazne zatvora u kojoj se ponovno poziva na znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti.

Sud je precizirao da je Horvatinčićevu liječničku dokumentaciju u utorak otpravio Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, uz dopis suda u kojem se od bolnice traži mišljenje liječnika specijalista radi li se kod osuđenika o znatnom pogoršanju kronične bolesti koja se ne može liječiti u okvirima zatvorskog sustava. Sudac izvršenja će donijeti odluku o Horvatinčićevoj molbi nakon zaprimanja traženog mišljenja, zaključio je sud.

TOMISLAV HORVATINČIĆ NE ŽELI U ZATVOR: ‘Tri puta sam operiran zbog karcinoma želuca, a obitelji stradalih sam već dao 400.000 €’

Već jednom dobio odgodu izvršenja kazne

Horvatinčić je već jednom u ožujku dobio šestomjesečnu odgodu izvršenja kazne zbog teškoga zdravstvenoga stanja te se u četvrtak trebao javiti u Remetinec radi izvršenja zatvorske kazne. Prema pisanju medija, Horvatinčić je u molbi naveo da mu se stanje uopće nije popravilo, već pogoršalo od ožujka, kada je dobio prvu odgodu.

Horvatinčić je pravomoćno osuđen za nesreću počinjenu 2011. tek nakon čitave sudske “sapunice” i tri ponovljena suđenja. Najprije je bio proglašen krivim, ali osuđen na uvjetnu kaznu, zatim je na drugome ponovljenom suđenju bio oslobođen zbog famozne sinkope, da bi na trećemu suđenju bio osuđen na bezuvjetnu kaznu.

Županijski sud u Zadru je tek u prosincu 2019. potvrdio osuđujuću presudu, a Horvatinčić je na izdržavanje kazne prvi put pozvan u ožujku ove godine. Međutim, tada je podnio prvu molbu za odgodu izvršenja kazne, a sudac izvršenja je usvojio. Horvatinčić, kao što je sam izjavio, već dugi niz godina boluje od maligne bolesti. Mediji ističu da su od odgode u ožujku Horvatinčića novinari, kao i građani, više puta snimili kako ispija kave u Zagrebu, Samoboru i na ljetovanju.

HORVATINČIĆ JE DOBIO TAMAN TOLIKU PRESUDU DA NE MORA ODMAH U ZATVOR: Na slobodi čeka razvoj događaja

Povratak na Net.hr