DRAMA O SPORTU

HNS OŠTRO UZVRATIO MOSTU: ‘Ne kršimo zakon. Ili ga niste pročitali ili pokušavate osvojiti jeftine političke bodove’

Hrvatski nogometni savez (HNS) odgovorio je priopćenjem na stavove nekolicine saborskih zastupnika Mosta koji su u utorak na novinskoj konferenciji ustvrdili da se HNS ne pridržava Zakona o sportu.

“Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju – onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu”, stoji u priopćenju HNS-a.

MOST ŽELI JANICU NA ČELU UREDA: ‘Zakon o sportu treba provoditi, Hrvatska je u velikim problemima’

“Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge. Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona. Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona”, stoji u priopćenju u kojem se zaključuje da je obveza svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona te da Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu.

Povratak na Net.hr