Play ponuda

HNS / i HSU zajedno na parlamentarne izbore

shimmer fallback
8.6.2010.
18:01
Play ponuda

Suradnja HNS-a i HSU-a za predsjednika HNS-a Radimira Čačića predstavlja značajan pomak na političkoj sceni jer se radi o suradnji treće i četvrte stranke po snazi, za koje se na prošlim izborima opredijelilo 300.000 glasača.

arti-201005310550006''Odluka ni na koji način ne predstavlja prepreku suradnji stranaka lijevog centra i siguran sam da će to biti poticaj stvaranju velike koalicije i promjeni vlasti na idućim izborima'', kazao je Čačić.

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja očekuje kad da će dvije stranke biti važan faktor u sastavljanju Vlade nakon parlamentarnih izbora iduće godine.

Hrelja je rekao da njegova stranka ostaje otvorena za razgovore o stvaranju šire koalicije. Podsjetio je pritom da je HSU od predsjednika SDP-a Zorana Milanovića dobio javni poziv da se kao četvrta stranka pridruži idućem sastanku tzv. kukuriku koalicije, koju čine SDP, HNS i IDS.

Da tri stranke računaju na HSU potvrdio je i predsjednik HNS-a najavivši da će se takav sastanak, koji će organizirati SDP u jednom slavonskom gradu, održati prije ljeta.

Prethodni članak:

arti-201006010982006

Play ponuda
Play ponuda