HND: / Izostavljanje Siniše Glavaševića iz programa Dana sjećanja bilo bi sramotno

Hrvatsko novinarsko društvo ocijenilo je u nedjelju kako bi izostavljanje sjećanja na novinara ubijenog na Ovčari Siniše Glavaševića iz službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991

25.10.2015.
18:58
PIXSELL, Ivo Čagalj
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

HND je priopćio da je "neugodno iznenađen" informacijom da u okviru službenog programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., najavljenog za 20. studenoga, nije predviđeno održavanje tradicionalne priredbe "Grad – to ste vi", koja je posvećena Siniši Glavaševiću.

Simbol čovječnosti i profesionalnosti

Podsjeća da su se prijašnjih godina u okviru službenog programa mogli slušati Glavaševićevi novinarski radijski prilozi emitirani 1991. godine iz opkoljenoga Vukovara, a čitana je i poezija i proza vezana za Domovinski rat.

HND smatra kako je Siniša Glavašević "jedan od simbola čovječnosti u Domovinskom ratu te nepokolebljivog služenja novinarskoj profesiji i istini u najstrašnijim ratnim uvjetima, i to doslovno do posljednjeg daha".

"Zato bi izostavljanje sjećanja na njega iz službenog programa bila neoprostiva sramota za organizatore i uvreda vukovarskim žrtvama", ističe se.

Drže gradonačelnika Penavu za riječ

S obzirom da na izjavu vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave da je Siniša Glavašević "jedan od simbola Vukovara i Domovinskoga rata" da ga se "nikada ne bi namjerno zaobišlo", HND očekuje da se Glavaševiću i ove godine u službenom programu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. oda zaslužena počast.

"Time se odaje počast i ostalim novinarima koji su poginuli ili su namjerno ubijeni tijekom Domovinskog rata radeći svoj posao", stoji u priopćenju Saše Lekovića, predsjednika HND-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali