LIJEPO SU IM ODGOVORILI / HNB traži dizajn za kovanice, a neka pitanja su začuđujuća: 'Je li svejedno u kojoj je pozi kuna?'

Na svojim internetskim stranicama HNB je objavio pitanja koje su dobili na svoj mail vezano uz natječaj, a dva odskaču svojom zanimljivošću

7.9.2021.
23:48
Davor Puklavec/PIXSELL, Davor Javorovic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Pri kraju je rok koji je postavila Hrvatska narodna banka za slanje radova na natječaju za izbor dizajna nacionalne strane eurokovanica. Autori koji se natječu za nagradni fond od 500 tisuća kuna svoje prijedloge mogu još slati do 15. rujna u 14 sati, dok je rok za postavljanje pitanja o natječaju prošao u nedjelju.

Na svojim internetskim stranicama HNB je prošlog tjedna objavio pitanja koja su dobili na svoj mail vezano uz natječaj, a dva odskaču svojom zanimljivošću.

Plaća li se na nagradu porez?

Tako je jednog autora zanimalo plaća li se na dobivenu nagradu porez, a iz HNB-a su ga vjerojatno razveselili odgovorom.

"Naknade se isplaćuju u neto iznosu za tri najuspješnija dizajna po motivu iz odluke o konačnom odabiru dizajna naličja eurokovanice. Sva porezna davanja i doprinose snosi Hrvatska narodna banka. Naknada za prvorangirane dizajne naličja eurokovanica, koji će se reproducirati na eurokovanice, isplaćuje se u rokovima uređenima autorskopravnim ugovorom koji će Hrvatska narodna banka sklopiti sa sudionikom/sudionicima. Za prvorangirani dizajn naličja eurokovanice koji se neće reproducirati na eurokovanice te drugorangirani i trećerangirani dizajn naknada se isplaćuje u roku od 30 (slovima: trideset) dana od objave rezultata na internetskim stranicama Hrvatske narodne banke", stoji u odgovoru HNB-a.

Je li svejedno u kojoj je pozi kuna?

Drugi autor se nije zanimao oko financija, već ga je mučilo kako prikazati životinju čiji naziv naša valuta pa je poslao upit: "Što se tiče motiva životinje kune, je li svejedno u kojoj pozi je kuna?".

"Uvjetima natječaja nije zadana "poza" (način prikaza) motiva životinje kune, stoga je način prikaza ovog motiva slobodan odabir autora", odgovorili su mu iz HNB-a.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali