Izjurili sa sastanka

HITNO VIJEĆANJE POD OKRILJEM NOĆI: Zagonetni sastanak Bože Petrova i vrha Mosta

U sjedištu Mosta u Zagrebu održan je u srijedu navečer sastanak Nacionalnog vijeća te stranke. Pretpostavlja se da je tema sastanka bila današnji dramatični istup Tomislava Karamarka.

Kako piše Jutarnji list, Božo Petrov, Vlaho Orepić, Miro Bulj i nekoliko članova stranke izašli su iz sjedišta nekoliko minuta prije 22 sata.

NEVJEROJATAN PREOKRET! KARAMARKO SADA PORUČUJE: ‘U ovom trenutku bi bilo najbolje da i premijer i ja i Petrov odemo iz Vlade”

‘Mislim da smo bili dovoljno jasni’

Pretpostavlja se da su razgovarali o najnovijoj situaciji nakon izjave šefa HDZ-a i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da je spreman dati ostavku u Vladi pod uvjetom da to isto učine i Božo Petrov i premijer Tihomir Orešković.

“Mislim da smo bili danas dovoljno jasni” jedino je što je Božo Petrov izustio nakon sastanka, za koji je Vlaho Orepić rekao da je bilo ‘neformalno druženje’. Sam Orepić je rekao da su doneseni isti zaključci kao i prije te da ni on nema što dodati.

Ranije je pred Banskim dvorima Petrov u društvu svojih ministara i zastupnika u kratkoj izjavi poručio da Most neće sudjelovati u preslagivanju u slučaju da Karamarko sruši Vladu te da su za Most opcija u tom slučaju izbori.

BOŽO PETROV: ‘Most neće sudjelovati u preslagivanju! Ako Karamarko odluči rušiti Vladu, za nas su opcija izbori’

Više o krizi vlasti u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr