HITNE KONZULTACIJE: / Zbog huliganskih izgreda Orešković na noge digao ministre: 'Nećemo dozvoliti nasilje na utakmicama'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Vlada Republike Hrvatske odlučna je u namjeri da se huliganstvo i nasilje na sportskim terenima najdrastičnije kazni i suzbije i u ponedjeljak, 20.

18.6.2016.
16:34
Robert Anić/PIXSELL
Play logo

Predsjednik tehničke Vlade Republike Hrvatske Tihomir Orešković održao je u subotu hitne konzultacije s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem, ministrom pravosuđa Antom Šprljom te ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Predragom Šustarom o huliganskom izgredu koji se jučer dogodio na utakmici u St. Etienneu, između reprezentacija Hrvatske i Češke, stoji u priopćenju.

Image
ČAČIĆ ODRŽAO IZVANREDNU PRESICU: /

'Huligani nas neće zaustaviti i uništiti snove igračima'

Image
ČAČIĆ ODRŽAO IZVANREDNU PRESICU: /

'Huligani nas neće zaustaviti i uništiti snove igračima'

Zato će se u ponedjeljak, 20. lipnja, održati radni sastanak na kojem će se razmotriti mogući načini rješavanja ovoga problema. Uz premijera Tihomira Oreškovića, na sastanku će sudjelovati ministar vanjskih poslova Miro Kovač, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, ministar pravosuđa Ante Šprlje te ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišlja se o izmjenama zakona

"Vlada Republike Hrvatske koja najoštrije osuđuje i ovaj posljednji huliganski izgred, poslat će jasnu poruku počiniteljima i rušiteljima međunarodnog ugleda Republike Hrvatske da neće biti taocem njihova divljačkog primitivizma", stoji u priopćenju.

S obzirom da je u Republici Hrvatskoj na snazi Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, navodi se kako se razgovaralo o mogućnostima hitnih izmjena pojedinih odredbi, odnosno članaka zakona, ali i o tome koliko je zakon koji je na snazi do sada u potpunosti i primjenjivan. Ističe se da je o tome premijer Tihomir Orešković u subotu razgovarao i s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar-Kitarović.

Pojedinci ugrožavaju sigurnost

Podsjeća se da su hrvatska Vlada, odnosno Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, još prije početka Europskoga nogometnog prvenstva, uključeni u sve sigurnosne procese s francuskim kolegama koje još jednom pozivaju da spriječe ovakve sulude nasilne radnje neodgovornih pojedinaca koji narušavaju ugled Republike Hrvatske, ali i ugrožavaju sigurnost svojim postupcima. Hrvatska strana formirala je i poseban tim hrvatskih policajaca koji pomaže policiji domaćina u sprječavanju ovakvih huliganskih izgreda, ali i u svim ostalim sigurnosnim aspektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

HNS-ovi ‘POLICAJCI’, UŽIVO: ‘Ne možemo mi hapsiti huligane koji su krenuli iz Splita. Treba otkriti tko financira te luzere’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo