MORAT ĆE PRIPAZITI

MODNI SAVJETI ZA VIJEĆNIKE NA HVARU: ‘Nemojte dolaziti bez grudnjaka, a muškarci nek podšišaju bradu i brkove’

Jasno je da se radi o nekakvim normama odijevanja u javnoj službi, no čini se da je iz nekog razloga ipak bilo bitno napisati sve ovo na komad papira o podijeliti vijećnicima.

Silvana Sanseović, predsjednica Gradskog vijeća Starog Grada na Hvaru, potpisala je preporuku za sve vijećnike i vijećnice, a kojom im se dijele modni i higijenski savjeti. Tako se muškarcima daje preporuka da na posao dolaze u klasičnom odijelu, kravata nije obvezna. Cipele moraju biti čiste, nokti i kosa čisti, te podrezani brkovi i brada.

Trebalo bi izbjegavati majice bez rukava, japanke i šlape, mrežaste majice, bluze i košulje bez grudnjaka, gola leđa i ramena, kao i prozirne tkanine, kratke hlčae, poderane i prljave cipele, sunčane naočale te općenito odjeću kroz koju se nazire donje rublje.

‘Nismo preporučili ništa što ne bi bila stvar kućnog odgoja ili uobičajenih pravila koje bi svaki građanin, a posebno dužnosnik, trebao poznavati. Riječ je o uobičajenom bontonu zapadne civilizacije’, rekla je Silvana Sanseović za Slobodnu Dalmaciju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr