U nedjelju u 13:07 na dežurni broj HGSS-ove stanice u Makarskoj stigla je dojava da je lovac iznad mjesta Drašnice, u blizini planinarske staze koja vodi prema Klinama, ostao zarobljen u stijeni. No, nije bio samo on u nevolji nego i njegova dva psa koji su bili s njim.

"Prilikom lova psi su odtrčali za divljači te ostali na 50 metarakoj litici. Vlasnik pasa i lovac, u namjeri da spasi pse, i sam se našao u nevolji te zaglavio u stijeni. Nakon par bezuspješnih pokušaja, lovac se odlučio pozvati pomoć i pozvao HGSS, što ovim putem pohvaljujemo.

Svaki daljni pokušaj izvlačenja samo bi vodilo ka većoj nevolji i mogućoj nesreći. Odmah po dojavi, sedam spasioca izlazi na teren te po dolasku na mjesto nesrece odlučuje se da će se jedan spašavatelj ispenjati do unesrećene osobe te postaviti sidrišta za klasično izvlačenje iz stijene. Oko 16:28 sati spasitelji su unesrećenu osobu i dva psa spustili na sigurno. Akcija je završila u 17:38 povratkom spašavatelja u bazu", napisali su iz HGSS-a Makarska na Facebooku.