HGSS SPASIO PIJANU PLANINARKU; Nije mogla ni pričati, a kamoli hodati: / 'Ne idite u brda i šume pod utjecajem alkohola ili droga!'

Alkoholizirana žena bila je u pratnji planinara koji ju je pronašao u jarku pokraj puta

5.10.2020.
14:33
Ilustracija/HGSS
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

HGSS je na svojoj službenoj internetskoj stranici izvijestio o spašavanju veoma neodgovorne planinarke koja je bila u alkoholiziranom stanju na Ivanščici. Kako su napisali, u Policijsku postaju Ivanec stigao je zabrinuti planinar, koji se upravo bio spustio po planinarskoj stazi Konj te je htio prijaviti vidno alkoholiziranu osobu koja nekontrolirano pada po planinarskoj stazi Konj. Po njegovoj procjeni, žena nije bila sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se unesreći.

Nakon dojave, dvojica članova Stanice iz Ivanca kreću po planinarskoj stazi prema unesrećenoj osobi, dok iz Varaždina stižu još petorica članova. Na predjelu staze "Mali konj" zatečena je vidno jako alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ju je pronašao u jarku pokraj puta. Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana Policijskoj postaji Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući.

HGSS još jednom apelira na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi te ih mole da pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava ne kreću u brda i šume, jer osim što svoje bližnje dovode u nezavidan položaj, te pored toga svojim nemarom aktiviraju žurne službe, najviše zapravo ugrožavaju sami sebe.

Ova je priča, na sreću, završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći, javio je HGSS.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali