NAKON POPLAVE

HEROJ S TRNJA PREPRIČAO ŠTO JE PREŽIVIO: ‘Uzeli su mi mobitel, a onda mi je prišao s leđa i počeo frkati ruku…’

Tihomir Blagus otvorio je branu i tako spriječio još veću poplavu, a zbog svega je završio – na policiji

Za vrijeme obilnih kiša u Zagrebu, u svega 10-ak minuta, voda iz kanalizacije poplavila je domove građana zagrebačkog Trnja.

“To nije bila čista voda koja je izlazila van. Pa mislim mi smo tu babonsku kugu mogli dobiti, oko nas su prezervativi plivali, izmet, fekalije, katastrofa. Ja imam još danas miris u nosu od tog svega”, kazao je Domagoj Vorberger iz zagrebačkog Trnja za RTL.

S obzirom da je u Zagrebu tada bio veliki broj hitnih intervencija, građani su shvatili da će pomoć čekati predugo. Provalili su u ustavu iz koje se kontrolira brana u podzemnom kanalu.

BURNO NA TRNJU: Ljudi iz Hrvatskih voda tvrde da nisu nadležni za branu, građani su ljuti: ‘Čemu se smijete, tome što mi je dijete bježalo’

“Bila je kataklizmična situacija. Voda je nadirala u kuće u roku deset minuta kad je sve to krenulo. Velika šteta je nastala, milijunska ovdje po kvartu. Tihomir ja smo prvi izreagirali, uzeli smo sjekiru i razbili prozor”, kaže Vorberger.

Hrvatske vode provalu u svoj objekt prijavile policiji

“Za badava bi bilo da smo mi tu dizali namještaj jer voda bi bila do tud da nismo mi otvorili branu”, prisjetio se Tihomir Blagus.

Nakon otvaranja brane, razina vode na ulici i u kućama počela je ubrzano padati. Tihomir i Domagoj su reagirali na savjet starijih stanovnika Trnja jer se ovaj postupak usmenom predajom prenosi među susjedima kad god oborinske vode zaprijete.

Hrvatske vode provalu u svoj objekt prijavile policiji. Kada je vidio policiju, Tihomir je počeo snimati uviđaj nakon čega su mu policajci oduzeli mobitel.

RISKRALI SMO ŽIVOTE, MOJ SUSJED JE SPASIO POLA GRADA: Čovjek koji je podignuo branu i spriječio katastrofu završio na policiji

“Onda mi je oduzeo mobitel i ja sam navalio tu na njega da mi vrati mobitel. Kad sam se ja počeo grabiti s njime, ovaj je došao s leđa, počeo mi frkati ruku i priveli su me”, kaže Tihomir.

Dakle, trnjanski heroj ulice je zbog svog pothvata završio iza rešetaka, a iz Hrvatskih voda prijavu nisu htjeli komentirati jer je istraga u tijeku.

Povratak na Net.hr