NOVOSTI ZA KUPCE

HEP UVODI NOVA PRAVILA: Odsad možete tražiti odgodu plaćanja struje ili je plaćati na rate

Od ovog mjeseca opskrbnu djelatnost kupaca na više od dva milijuna obračunskih mjernih mjesta u kategoriji kućanstva i 76 tisuća ostalih kupaca preuzela je tvrtka HEP Elektra.

Kako piše Večernji list, HEP Elektra je tvrtka koja je u djelatnosti opskrbe pravni sljednik HEP Operatora distribucijskog sustava (HEP ODS) pa će ubuduće na računima za struju umjesto HEP ODS-a pisati HEP Elektra.

Ispunjenje zakonskih obveza

HEP Elektra osnovana je zbog ispunjenja obveza iz Zakona o tržištu električnom energijom o razdvajanju mrežne i opskrbne djelatnosti, a koje je dosad obavljao HEP ODS te će od sada svi kupci kojima je opskrbljivač bio HEP ODS nastavit koristiti uslugu opskrbe pod istim uvjetima kao i do sada. Neće biti promjena ugovora, a kupci će moći nastaviti plaćati svoje račune preko postojećih, već zaprimljenih uplatnica.

Novosti za kupce

HEP Elektra donosi neke novosti za kupce. Uvedena je mogućnost da kupac ima pravo jednom godišnje, na temelju pisanog zahtjeva, na obročnu otplatu dospjelih potraživanja, a koja može biti najviše šest mjesečnih obroka.

Isto tako kupac ima pravo jednom godišnje, također na temelju pisanog zahtjeva, odgoditi plaćanje jednog računa za 30 dana. Pri tome kupac ima pravo koristiti samo jednu od tih pogodnosti za isto potraživanje. A preduvjeti za ostvarivanje prava na obročnu otplatu ili odgodu plaćanja su vjerodostojni podaci kupca – ime, prezime, OIB, adresa.

Usto HEP Elektra može uvjetovati ostvarivanje tih prava sklapanjem sporazuma, piše Večernji list.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr