AFERA OKO ZAPOŠLJAVANJA

DIREKTOR HEP-a U OSTAVCI PISAO SVOM ŠEFU: ‘I Vi i ja znamo da gospodin G. M. nije vaš nećak, samo sam htio da to bude dodatni argument’

Direktor HEP Toplinarstva Sisak Ivica Martinek u svojoj ostavci šefu Perici Jukiću podrobno je pojasnio problem nezakonitog zapošljavanja zbog kojeg ga je prozvao zviždač Mario Marjanović.

“I Vi i ja znamo da gospodin M. nije Vaš nećak, a i da možda ne znate da uopće postoji”, napisao je, između ostalog, prozvani direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek u dopisu kojim je šefu Uprave HEP-a Perici Jukiću podnio ostavku na tu funkciju, a koji donosi Jutarnji list.

Mertinek nadalje pojašnjava kako je izbila afera oko zapošljavanja električara u HEP Toplinarstvu u Sisku  “Nakon pristizanja molbi za to radno mjesto zamolio sam gospodina Marija Marjanovića da, ako je to moguće i ako je kandidat s najviše znanja i vještina, izabere gospodina G. M. jer je nezaposlen, supruga mu je nezaposlena i imaju malo dijete i žive na granici gladi (doslovce). Naime, gospodin M. prehranjuje obitelj od povremenog sviranja vikendom i zaradi 300 kuna mjesečno. Upoznao sam ga dok sam radio u Sisku, a kada je on bio zaposlen u održavanju Željezare Sisak. (…)”, napisao je Martinek navodeći kako je sve rekao Marjanoviću bez namjere da ga na nešto prisili ili da mu prijeti.

“Da bih potkrijepio tu moju želju da se pomogne toj obitelji rekao sam mu da je to Vaš nećak, misleći da spominjanjem Vašeg autoriteta to bude dodatni ‘argument’ za posvećivanje pažnje gospodina Marjanovića da povede računa o gospodinu M”, napisao je Martinek Jukiću.

ZVIŽDAČ OPISAO RASKRINKAVANJE DIREKTORA U HEP-u: ‘Sve sam snimio mobitelom da ne bude moja riječ protiv njegove’

‘KRŠIMO ZAKON? NEMA VEZE!’ Poslušajte šokantnu audio snimku na kojoj direktor u HEP-u traži zapošljavanje preko veze

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr