OBRAČUN U VRHU HDZ-A Dirnuo je Karamarka, sada ga optužuju da radi protiv stranke

HDZ je odbacio u subotu tvrdnje zamjenika predsjednika stranke Drage Prgometa da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko “radikalnom retorikom” omogućiti SDP-u ostanak na vlasti, optuživši ga pritom da to nije prvi put da svojim istupima radi protiv HDZ-a.

“Sudeći po Prgometovim istupima uskoro nas očekuju parlamentarni izbori, a bivši predsjednik Republike Ivo Josipović očito ga požuruje da isprovocira svoje izbacivanje iz stranke kako bi mu se čim prije pridružio na tzv. trećem putu”, izjavio je Hini izvor iz HDZ-a koji je želio ostati anoniman.

Imao slične ispade

Rekao je da je uoči svih izbora u protekle tri godine, kao po narudžbi, Prgomet imao slične ispade, odnosno da bi započinjao s napadima na politiku i vodstvo stranke pod sloganom – ovakav HDZ gubi izbore.

No, navodi i kako je, unatoč Prgometovim “ocjenama i prognozama” HDZ pobijedio na svim izborima, a tako će biti i na nadolazećim parlamentarnim – bez obzira kada se održali. “Na veliku žalost svih onih koji Prgometa hvale – od Gordana Marasa preko Ive Josipovića do Jelene Lovrić“, dodao je.

“Moguće je da postoje još neki skriveni razlozi za ovakvo Prgometovo ponašanje, ali o njima za sada ne bismo. S obzirom na retoriku koju Prgomet koristi o prosvjedu hrvatskih branitelja u Savskoj 66 ne bi nas začudilo da danas bude na protuprosvjedu koji organizira Occupy Croatia”, kazao je Hini izvor iz HDZ-a.

Povratak na Net.hr