'Dokle ćete, gospodine Milanoviću zlorabiti našu strpljivost?'

HDZ je u Saboru zatražio ostavku Vlade zbog, čega drugog, nego 'lex Perkovića'.

20.9.2013.
11:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Dokle ćete, gospodine Milanoviću, zlorabiti našu strpljivost?" upitao je HDZ-ov Željko Reiner hrvatskog premijera koji unatoč traženju oporbe nije došao u Sabor objasniti zašto jučer na sjednici Vlade nije bio "lex Perković". To je premijeru, koji voli latinske poslovice, izrekao na latinskom, a parafrazirajući slavnog rimskog govornika Cicerona i početak njegovog poznatog govora protiv Catiline (Quosque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?).

HDZ i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor zatražili su stanku na samom početku sjednice i tražili da premijer dođe u Sabor. Nakon stanke, Reiner se obrušio na Milanovića kojeg je prozvao i zato što svojim ponašanjem pokazuje da Sabor smatra nevažnim.

Obmana EK

"Ovo je još jedan dokaz nevjerodostojnosti premijera i Vlade i patetični pokušaj da se obmane Europska komisija", rekao je Reiner i dodao da njemačke novine pišu kako je Hrvatska, koja je trebala biti primjer za cijelu regiju, postala zastrašujući primjer. Time se, naglašava Reiner, sada ne nanosi šteta samo Hrvatskoj nego i svim zemljama u regiji koje imaju aspiracije ulaska u EU.

"Hrvatska je politički otišla s Balkana ali je Balkan ostao u srcima nekih", zaključio je Reiner, poručujući: "Ako im je imalo stalo do Hrvatske i hrvatskih građana kojima stalno nanose toliku štetu pozivam da i premijer i Vlada podnesu ostavku i tako konačno omoguće da hrvatski građani imaju koristi od ulaska u EU a ne samo štetu i sramotu".

Jadranka Kosor još jednom je podsjetila da se prijedlog izmjena "lex Perković" već nalazi na saborskom dnevnom redu, a u proceduru ga je uputio klub HGS-a i J. Kosor.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali