SKIDA SE IMUNITET

‘HDZ VIŠE NEMA VEĆINU’ Krenule reakcije na uhićenja, Zekanović optužio Jandrokovića: ‘Izbacio me kako ne bih otkrio ovu informaciju’

‘Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu’, ističe Tomašević

Rano jutros krenula je velika policijska akcija u kojoj je uhićeno više osoba među kojima je i predsjednik uprave Janafa Dragan Kovačević. Pod sumnjom je i gradonačelnik Velike Gorice i saborski zastupnik HDZ-a Dražen Barišić te gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik SDP-a Vinko Grgić.

UHIĆEN ŠEF JANAFA: Sumnja se da je uzeo 1,9 milijuna kuna mita! U aferu upleteni jedan HDZ-ov i jedan SDP-ov saborski zastupnik

‘Na stolu sam vidio zahtjeve za skidanjem imuniteta’

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, član Mandatno izbornog povjerenstva, rekao je za N1 da je u uredu vidio da je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta.

“Otišao sam u ured Mandatno-imunitetnog povjerenstva. Imao sam prilike vidjeti uživo da je podnesen zahtjev za dvojicu kolega”, kazao je Zekanović te dodao da ga je Jandroković izbacio sa sjednice kako ne bi otkrio tu informaciju.

“Kad sam na sjednici htio tražiti stanku, Jandroković je pretpostavio o čemu je riječ , htio me je spriječiti da kažem… Isključio me je sa sjednice da ne bih uopće iznio ovu informaciju u hrvatsku javnost”, kazao je i zaključio:

“S obzirom na HDZ-ovu većinu, ovo je jako gusta situacija, od danas HDZ više nema većinu”, tvrdi Zekanović.

‘Da se svaki dan uhiti deset korumpiranih čelnika…’

Davor Dretar iz Domovinskog pokreta u Saboru je također komentirao najnoviju akciju policije:

“Upravo smo dobili informaciju da je policija uhitila gradonačelnika Velike Gorice, nešto što je povezano s Janafom, pa vjerujem da će to biti zanimljivo pratiti u sljedećim danima.”

“Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti deset lokalnih korumpiranih šerifa i čelnika, i dalje ne bismo bili niti blizu”, objavio je na Twitteru Tomislav Tomašević iz zeleno-lijeve koalicije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr