HDZ: SDP stvara atmosferu izvanrednog stanja

HDZ je prozvao SDP za širenje ‘atmosfere izvanrednog stanja’ te se obrušio na Nenada Stazića zbog ljetovanja na Brijunima za sedam kuna.

Iz HDZ-a su u petak poručili kako ne prihvaćaju “prljavu i agresivnu” retoriku koju su u izbornoj kampanji, kažu, pokrenuli aktualni predsjednik države i kandidat za novi predsjednički mandat Ivo Josipović, predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović te SDP-ov zastupnik Nenad Stazić, koji u Hrvatskoj “stvaraju atmosferu izvanrednog stanja”.

Poruke Josipovića, Milanovića i Stazića biračima da ne glasuju za Kolindu Grabar Kitarović, predsjedničku kandidatkinju HDZ-a koji su nazvali zločinačkom organizacijom koja je opljačkala Hrvatsku, voditelj HDZ-ovog izbornog stožera Miro Kovač je na konferenciji za novinare ocijenio neprihvatljivima te da podsjećaju na govor mržnje.

Istaknuo je da je Josipović u noći prvog izbornog kruga “govorio o krvi”, dok Kolinda Grabar Kitarović “nudi mir, zajedništvo i optimizam”.

Optužbe iz SDP-a odbacila je i HDZ-ova europarlamentarka Ivana Maletić, poručivši da izjave Josipovića, Milanovića i Stazića pokazuju kako su “od straha, preko panike, sada ušli u fazu stampeda” te u državi stvaraju atmosferu izvanrednog stanja, umjesto da se koncentriraju na izlazak iz krize, gospodarski rast i razvoj.

Ljetovanje na Brijunima

“Možete misliti u kakvom su sada stanju kada Stazić preuzima ‘štafetnu palicu’, napada iako svi znamo da je to čovjek govora mržnje, podjela i čovjek koji je na Brijunima, uz odobrenje vrhovnog zapovjednika Ive Josipovića, ljetovao na račun poreznih obveznika za sedam kuna po danu”, kazala je Maletić.

Za Stazića, koji je iz SDP-ove središnjice Kolindu Grabar Kitarović optužio za čvrste veze “s koruptivnom skupinom – HDZ-om”, prozvala je da svojim obmanama plaši građane da će HDZ, u slučaju pobjede Grabar Kitarović, zaustaviti istrage o korupciji, iako je upravo HDZ, naglasila je, stvorio uvjete da se pokrenu sve istrage.

Povratak na Net.hr