MINISTAR ILI MITSKO BIĆE?

HDZ-OVAC BAČIĆ HVALI STRANAČKOG KOLEGU: ‘Uvjeren sam da ministar Beroš radi 30 sati na dan’

‘Ono što Ministarstvo zdravstva radi, uvjeren sam da ne omogućuje stanje panike i kaosa u hrvatskom društvu’, smatra Branko Bačić, šef Kluba zastupnika HDZ-a

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Branko Bačić osvrnuo se na današnji zahtjev saborske oporbe za pokretanjem opoziva ministra gospodarstva Tomislava Ćorića rekavši kako “oporba još nije došla sebi od poraza kojega je doživjela na srpanjskim izborima.”

“Već smo imali jednu interpelaciju. Već smo imali istražno povjerenstvo. Znate da smo se mjesec dana zabavljali istražnim povjerenstvom. Evo, u sto dana imamo i zahtjev za opozivom dvoje ministara. Po meni to dovoljno govori o frustracijama oporbe”, rekao je Bačić, gostujući na televiziji N1.

IMAJU DOVOLJAN BROJ POTPISA? Peđa Grbin najavio: ‘U petak u Saboru predajemo inicijativu za opoziv ministra Tomislava Ćorića’

‘Vrlo teške diskvalifikacije ministra Ćorića’

Za optužbe oporbe na račun ministra Ćorića, koja ga je nazvala “mađarskim potrčkom”, Bačić je kazao da su to “vrlo teške diskvalifikacije.

“Što se tiče Krš-Pađene, mi ćemo podsjetiti SDP da je status povlaštenog proizvođača kroz obnovljive izvore energije dobiven u vrijeme vlade SDP-a, dan prije stupanja na snagu uredbe kojima su propisani uvjeti za isporuku električne energije iz obnovljive izvore energije”, kazao je Bačić.

Na pitanje voditeljice je li Vlada imala vremena pripremiti se za ovakvu epidemiološku jesen, Bačić je odgovorio da je Nacionalni stožer “ono tijelo Vlade koje donosi mjere kako bi se suzbijala epidemija” te da je rad Stožera “pod nadzorom Vlade”. Priznao je da su se vlasti pribojavale puno goreg scenarija i puno većeg broja oboljelih.

OPORBA POKREĆE OPOZIV MINISTRA TOMISLAVA ĆORIĆA; Ahmetović: ‘Već dulje vrijeme je uključen u korupcijske afere’

‘KB Dubrava još od proljetos je covid-bolnica’

Bačić je upitan i o situaciji u Kliničkoj bolnici Dubrava.

“Koliko znam, bolnica u Dubravi još je na proljeće bila utvrđena covid-bolnicom. Još tada je ispred bolnice vojska napravila šator. Uvjeren sam da ministar i ministarstvo imaju zdravstveni sustav pod kontrolom. Ono što Ministarstvo zdravstva radi, uvjeren sam da ne omogućuje stanje panike i kaosa u hrvatskom društvu”, kazao je.

Potom je Bačić nahvalio i ministra zdravstva Vilija Beroša

“Uvjeren sam da on radi 30 sati na dan”, kazao je Bačić dodavši da građani vide odličan posao koji Beroš radi.

SMIJENJEN DOSADAŠNJI RAVNATELJ KB DUBRAVA, IMENOVAN NOVI VRŠITELJ DUŽNOSTI: ‘Zaključili smo da je bilo propusta u organizaciji’

Povratak na Net.hr