REAKCIJE NA AFERU

HDZ-ova MINISTRICA PALA S MARSA: ‘Milijunska pozajmica? Radim od jutra do sutra, ne znam o čemu govorite’

Ministar turizma i član Predsjedništva HDZ-a Anton Kliman rekao je u četvrtak kako u HDZ-u što prije treba naći rješenje i odgovore na pitanja vezana uz pozajmicu i financiranje stranke jer bi sve drugo bilo guranje glave u pijesak i pogrešno uvjerenje da to ne šteti stranci.

“Nije dobro da se na taj način priča o stranci, tko misli drukčije stavlja glavu u pijesak, a to zaista nije dobro i zato je važno dati odgovor na to, što prije, to bolje”, rekao je Kliman tijekom posjeta Karlovačkoj županiji, odgovarajući na novinarska pitanja o pozajmici Prvog plinarskog društva HDZ-u za koju, navodno, nisu znali ni svi u stranačkom Predsjedništvu.

OTVORENI RAT U HDZ-u? Plenković udara na Brkića aferom ‘Pozajmica’, a on mu uzvraća…

Na pitanje je li podatak o kreditu zbog transparentnosti trebao biti poznat svim članovima stranke i široj javnosti, Kliman je odgovorio:

“S jedna strane čujemo da je bio poznat, s druge da nije. Zato treba saslušati sve aktere, članove koji su tada bili u Predsjedništvu”, rekao je te dodao kako on nije tada bio član Predsjedništva već da ima mandat od zadnjeg Sabora HDZ-a pa o tome ima saznanja iz medija.

Kliman je izvijestio da će sjednica Predsjedništva HDZ-a zasigurno biti u ponedjeljak i da će tada znati više detalja.

“Nitko kredit nije uzeo iz pukog štosa, ta su sredstva vjerojatno bila potrebna, a kako su se realizirala, to treba vidjeti”, naglasio je.

slapic

MILIJAN BRKIĆ: ‘Ne mogu se načuditi ljudskoj zločestoći. Dug ćemo vratiti, mogu se jedino ispričati tom čovjeku’

HDZ-ova ministrica: Nemam pojma o čemu pričate

Ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić (HDZ) rekla je u četvrtak u Dubrovniku kako ne zna ništa ni o nikakvoj pozajmici Prvog plinarskog društva HDZ-u jer “zbog rada ‘od jutra do sutra’ na terenu, ne čita novine”.

Odgovarajući na novinarski upit o tome hoće li pozajmica od 4,2 milijuna kuna koju je tvrtka Prvo plinarsko društvo dala HDZ-u, a nedavno i zatražila natrag, naštetiti toj stranci Šikić je odgovorila kako – ne zna o čemu je riječ.

“Oprostite uopće ne znam o čemu govorite. Na terenu sam svaki dan i u kontaktu s ljudima. Politiku stranke vodi naše vodstvo”, rekla je Šikić te na upit novinara odgovorila i kako ”ne čita novine jer radi ‘od jutra do sutra’ na terenu”.

PPD O MILIJUNSKOJ POZAJMICI HDZ-u: ‘Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna’

Povratak na Net.hr