NA METI PLJAČKAŠA

HDZ-OV ĐAKIĆ POKRADEN DOK JE BIO U KNINU: Uzeli mu 20.000 kuna, zlatni nakit, a već drugi put i ogrlicu koju su mu poklonili vojnici

Đakić je u vrijeme pljačke bio na proslavi u Kninu

Na Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, netko je provalio u stan Josipa Đakića, HDZ-ovog saborskog zastupnika iz Virovitice i predsjednika nacionalne HVIDR-e.

Ukradeno mu je oko 20.000 kuna u gotovini, jedna zlatna ogrlica sa zlatnim privjeskom i posvetom iz vremena Domovinskog rata, Bossov sat s posvetom i nekoliko komada bižuterijskog nakita, javlja Jutarnji list.

JOSIP ĐAKIĆ JE OPLJAČKAN: Iz njegova doma lopovi odnijeli novac i vrijedne predmete, šteta je veća od 25 000 kuna

Đakić je u vrijeme pljačke bio na proslavi u Kninu te je da predmeti nedostaju otkriveno tri dana kasnije kada se vratio u Viroviticu. PU virovitičko-podravska otvorila je istragu, podnesena je i kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja, ali rezultata još nema.

Nije prvi put da je opljačkan

“Bilo je oko 20.000 kuna, zlatna ogrlica i pločica s posvetom, Bossov sat s posvetom, koji nije nešto pretjerano skup, ali je meni draga uspomena, i nekoliko komada nakita koji su čista bižuterija, ali pljačkaš to očito nije znao prepoznati, pa je pokupio sve. Inače, ovo nije prvi put da sam opljačkan, jer mi se to dogodilo i u stanu u Zagrebu, a tada mi je ukradena originalna zlatna ogrlica s privjeskom i posvetom.

Riječ je o poklonu koji sam dobio od svojih vojnika. Nakon što mi je to ukradeno dao sam izraditi identičnu takvu ogrlicu i pločicu s istim natpisom, ali je više nisam nosio nego sam je čuvao u vitrini u stanu, a sada je i ona ukradena”, ispričao je Đakić, te istaknuo da mu je u svemu najgori osjećaj nelagode i nesigurnosti.

Povratak na Net.hr