Nakon što je predsjednik Republike Zoran Milanović u četvrtak još jednom verbalno napao premijera Andreja Plenkovića, poručivši da se on prvi put na kninsku tvrđavu popeo 2016. i pritom se " junački uspio i skljokati", HDZ je na Facebooku objavio snimku Milanovićeva pada s oklopnog transportera Patrije. Uputili su mu i poruku koju prenosimo u cijelosti:

"Iskompleksirani Milanović ni na blagdan Tijelova nije uspio sakriti svoju opterećenostAndrejem Plenkovićem (koja traje još od od poraza na izborima 2016.).

Izbjegao proslavu Dana državnosti

"Unatoč tome što je predsjednik HDZ i VladaRH u intervjuu za RTL sasvim pristojno odgovorio na pitanje o njegovoj inicijativi za obilježavanjem Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti izvan Knina, 'prekaljeni ratnik' Milanović očito ne zna argumentirano razgovarati pa ponovno pribjegava primitivnoj komunikaciji i lažima.

Jednako tako, hineći 'domoljublje i zajedništvo', Milanović je ignorirao proslavu Dana državnosti, koji je kao praznik proglasio Sabor RH, a nije ga ni čestitao 🇭🇷 građanima."

'Kolodvor i kasarna'

"To što Milanović stalno ima potrebu vrijeđati Kninjanke i Kninjane, nazivajući Zvonimirov grad pukim 'kolodvorom' i 'kasarnom', te to što zaziva micanje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti & VRO Oluje iz Knina pokazuje još jednom njegov prijezir prema simbolima 🇭🇷 države, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je tog 5. kolovoza 1995. na Kninskoj tvrđavi pustio hrvatski stijeg da se vijori kao simbol slobode i blistave vojne pobjede.

Za hrvatski narod, 🇭🇷 branitelje i pobjedničku Hrvatsku vojsku, Knin je simbol obrane, pobjede i državnosti", napisali su.