UTJEŠNA FUNKCIJA

HDZ ZBRINUO KARAMARKOVU UZDANICU: Putica uzela 6+6, a sad postaje šefica kabineta u Ministarstvu imovine?

Bivša saborska zastupnica HDZ-a Sanja Putica, nakon što nije uspjela ući u Sabor, prihvatila je plaću po sistemu 6+6 i činilo se da stranka drugo mjesto za nju nije našla. Međutim, iz HDZ-a se sada može čuti kako će biti šefica u novom Ministarstvu državne imovine, piše Jutarnji list.

HDZ-ova uzdanica iz Karamarkovog doba koja je na pretprošlim parlamentarnim izborima s posljednjeg mjesta na listi ušla u Sabor i dotadašnja ravnateljica škole u Dubrovniku Sanja Putica na ovim izborima nije polučila isti uspjeh. No, nije se ni vratila na svoje radno mjesto jer je podnijela zahtjev za pola godine pune i pola godine polovicu saborske plaće na što ima pravo. Međutim, osnivanjem novog Ministarstva državne imovine Gorana Marića Dubrovčanka bi ipak trebala biti “smještena” i to, prema izvorima iz HDZ-a, na mjesto šefice njegova kabineta. Tu informaciju sama nje željela potvrditi, ali niti demantirati.

“Znat ćete kad bude i ako bude. Nema ništa novog. To su neprovjerene informacije i ne bih to komentirala”, kazala je Putica.

Isplaćena plaća

Prema informacijama iz Sabora, Putica je dosad primila pola saborske plaće za razdoblje od 14. do 31. listopada, a još nije zatražila obustavu prava na naknadu plaće.

“Bivša saborska zastupnica Sanja Putica zatražila je 13. listopada pravo na naknadu plaće nakon prestanka obnašanja zastupničke dužnosti. Navedeno pravo ostvarila je rješenjem saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove od 28. listopada. Do utorka nadležni Odbor nije zaprimio zahtjev za obustavu prava na naknadu plaće”, poručuju iz Sabora.
Dodaju da je Putici na temelju donesenog rješenja Odbora za razdoblje od 14. do 31. listopada isplaćena naknada plaće u neto iznosu od 7826,44 kune.

Povratak na Net.hr