ODGOVOR OPORBI / Zajednica utemeljitelja HDZ-a o inicijativi protiv uvođenja eura: 'Motiviraju ih sebični politički ciljevi'

'Moramo se zapitati zbog čega su se odlučili za ovakav, s aspekta hrvatskih nacionalnih interesa potpuno besmislen i promašen potez', pitaju se u zajednici utemeljitelja HDZ-a

2.9.2021.
14:06
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Zajednica utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" poručila je u četvrtak, u povodu istupa pojedinih oporbenih stranaka protiv uvođenja eura, kako je riječ o promašenoj inicijativi ustvrdivši kako dio uzdrmane opozicijske scene upućuje besmislene pozive građanima na referendum.

Nakon sjednice nacionalnog vodstva ustvrdili su da je protivljenje euru potpuno promašena i štetna inicijativa suprotstavljena ostvarivanju ključnih ciljeva suverene i suvremene Hrvatske.

Smatraju da se radi o organiziranoj kampanji motiviranoj kratkoročnim i sebičnim političkim ciljevima  dijela uzdrmane opozicijske scene koja  upućuje potpuno besmislene pozive građanima da na posebnom referendumu odbace uvođenje eura."

'Ne može doći do referenduma'

"Koristi od ulaska Hrvatske su u europodručje više negoli očite te je put u tom smjeru dosljedan nastavak hrvatske državne politike prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i državnog vodstva koje je dovelo do hrvatske suverenosti koja odbacuje svaki izolacionizam.

Iz Zajednice utemeljitelja poručuju i kako referendum o priključenju eurozoni i uvođenju eura nije moguć ni potreban jer je o tom pitanju odlučeno na referendumu o ulasku Hrvatske u EU.

"Ako pretpostavimo da znaju ponešto o onome o čemu govore, da ne može doći do referenduma jer je uvođenje eura sastavni dio zaključenoga Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji iz 2011., moramo se zapitati zbog čega su se odlučili za ovakav, s aspekta hrvatskih nacionalnih interesa potpuno besmislen i promašen potez", navodi se u priopćenju.

'Euro je hrvatski interes'

Drže da se kroz labirinte interesa, međusobnih fuzija i učestalih raskola tih oporbenih stranaka ozbiljna politika teško probija te da bi trebale ipak pokazati veću razinu odgovornosti pa bi možda prestale biti male.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Tu se teško probija ozbiljna politička ideja, a prave razloge takvog djelovanja valja tražiti u sitnom političkom računu", ocijenili su u Zajednici utemeljitelja te poručili da je istinsko i napredno domoljublje odgovorna i ozbiljna misija koja zahtijeva dozu dosljednosti kao i sposobnost razumijevanja hrvatskih interesa.

Saborski zastupnik i supredsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček poručio je u srijedu da Hrvatska nije spremna za uvođenje eura te izvijestio da se referendumskoj inicijativi "Zaštitimo hrvatsku kunu" priključila i Hrvatska stranka prava (HSP). 

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali