DAJE JOJ POTPORU

HASANBEGOVIĆU ŽAO ŠTO ESIH NIJE HDZ-ova KANDIDATKINJA ZA ZAGREB: ‘Ona je dobar, autentični kandidat’

HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović izjavio je u petak da mu je žao što Bruna Esih nije HDZ-ova kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu, ali on osobno u njezinoj kampanji neće sudjelovati.

“Ona je dobar kandidat. HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri, a konačni pravorijek dat će birači”, izjavio je Hasanbegović za N1 televiziju komentirajući kandidaturu neovisne saborske zastupnice Brune Esih, izabrane u Sabor na listi HDZ-a.

‘Bruni Esih nije potrebna pomoć, ona je autentični kandidat’

Odbacio je mogućnost sudjelovanja u kampanji Brune Esih jer on osobno “nije kandidat niti sudjeluje u izborima”.

Bruni Esih nije potrebna pomoć, ona je autentični kandidat. Ima program i stajališta. Ja ni na koji način ne sudjelujem na lokalnim izborima u Zagrebu”, poručio je Hasanbegović, koji je blizak suradnik Brune Esih.

BRUNA ESIH: ‘Kandidirat ću se za gradonačelnicu Zagreba, imam i potporu Hasanbegovića’

Esih je najavila u utorak kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, nakon čega su se iz HDZ-a mogle čuti različite reakcije. Premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković istaknuo je svoju podršku službenom kandidatu stranke Dragi Prgometu, a počelo se nagađati i o sudbini Esih u Klubu HDZ-a.

No, Hasanbegović kaže kako mu se čini da se u četvrtak na klubu HDZ-a nije o tome razgovaralo.

“Klub HDZ-a nije mjesto gdje se raspravlja o bilo čijoj kanididaturi. Esih i nije članica stanke, ima pravo istaknuti svoju kandidaturu. Ona je to učinila, HDZ ima svog kanididata za gradonačelnika Zagreba. Tu je početak i kraj bilo kakve kontroverze”, ustvrdio je Hasanbegović.

Zbog svoje potpore neovisnoj kandidatkinji ne očekuje sankcije u HDZ-u  jer smatra da su “vremena kažnjavanja prošla”.

“HDZ je velika stranka koja funkcionira na principima supsidijarnosti. Živimo u demokraciji i različita politička mišljenja ne smiju biti nikakav krimen, čak ni unutar jedne političke stranke”, ističe Hasanbegović.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr