ODLUKA SUTRA

HASANBEGOVIĆ ULAZI U VIJEĆE HNK? Prijedlog koji bi ga tamo mogao dovesti hitno uvršten na dnevni red

Prođe li sutra prijedlog koji je u dnevni red uvršten po hitnom postupku, Zlatko Hasanbegović mogao bi biti predstavnik Grada Zagreba u kazališnom vijeću HNK.

Sutra će se na dnevnom redu Gradske skupštine naći prijedlog koji će, ako prođe, u kazališno vijeće HNK u Zagrebu instalirati Zlatka Hasanbegovića i to umjesto Snježane Abramović Milković, ravnateljice Zagrebačkog kazališta mladih. Inače, ovaj je prijedlog uvršten u dnevni red po hitnoj proceduri.

Hasanbegović je u u nekoliko navrata izrazio osobno nezadovoljstvo stanjem u HNK, a ministrici kulture rekao je kako je vodstvo HNK ovo kazalište pretvorilo u stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizma.

‘Hoće li nakon natječaja za novog ravnatelja Drame HNK, dva člana Kazališnog vijeća koja predstavljaju ministricu iz HDZ-a i Ministarstvo kulture dati suglasnost za ponovni izbor gospodina Ivice Buljana za ravnatelja Drame koji je, i ranije nadahnut kolegom Oliverom Frljićem i poduprt javnim novcem, HNK pretvorio u stožer pseudoljevičarskog prakazališnog aktivizma?’, pitao je u rujnu ministricu Ninu Obuljen Koržinek.

Uđe li u Vijeće, Hasanbegović će tamo biti kao predstavnik Grada Zagreba.

Povratak na Net.hr