SAMO OBIČAN ZASTUPNIK

HASANBEGOVIĆ OTKRIO ŠTO NE PLANIRA: ‘Neću se baviti urotama niti ću biti pučki tribun’

Ikona domaće političke desnice, kojemu šef HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković nije povjerio da i dalje bude na čelu Ministarstva kulture, odbio je ponuđeno mjesto predsjednika saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.

Zlatko Hasanbegović tako će sada biti tek ‘obični’ zastupnik u Hrvatskom saboru, a Novi list piše, pozivajući se na izvore iz HDZ-a, da je takav rasplet bio i očekivan.

‘ISKAZANO MI JE POLITIČKO NEPOVJERENJE…’: Hasanbegović otkrio zašto je odbio Plenkovićevu ponudu

“Da je prihvatio, bio bi u nemogućoj situaciji”

“Hasanbegović jednostavno nije mogao prihvatiti mjesto šefa Odbora za kulturu jer se ne slaže s time da ga na poziciji ministra naslijedi Nina Obuljen Koržinek. Osim toga, to i nije loše za stranku i Vladu budući da bi sjednice Odbora na kojima bi on predsjedavao, a ona govorila uime Vlade samo ponovo otvorile mogućnost da mediji stalno analiziraju njihov odnos. Da je prihvatio, Hasanbegović bi bio u nemogućoj situaciji jer bi se svaki njegov prigovor na neki potez nove ministrice mogao shvatiti kao odraz neke njegove osobne frustracije”, kazao je Novom listu neimenovani član vodstva HDZ-a.

IZMAKLA MU JOŠ JEDNA ŽELJENA FUNKCIJA: Hasanbegović neće biti na čelu Odbora za medije

Ne želi u Saboru lupetati o svemu i svačemu

Također, u HDZ-u ne očekuju da će Hasanbegović na bilo koji način iskakati iz stranačke politike i ugrožavati jedinstvo stranke.

To je, uostalom, i sam Hasanbegović kazao za Novi list.

“Vidjet ćemo što će se dalje događati, u kojem će se smjeru razvijati politički život. Ja sam član zastupničkog kluba HDZ-a i ne namjeravam se baviti nikakvim urotničkim djelovanjima. A u Saboru sigurno neću djelovati tako da u sabornici budem nekakav pučki tribun koji lupeta o svemu i svačemu”, rekao je bivši ministar kulture.

MILIJAN BRKIĆ O VLADI I HDZ-u: ‘Martina Dalić je izgubljeni sin, Karamarko je bio previše tvrdoglav, a Hasanbegović će se snaći u Saboru’

 

 

Povratak na Net.hr