Negiranje ustaštva

HASANBEGOVIĆU OSTAVKA NIJE NI NA KRAJ PAMETI: ‘Zuroff nema nikakvo moralno pravo mene prozivati’

“Osoba koja je izrijekom negirala genocid u Srebrenici nema moralno pravo biti arbitrom hrvatske politike ili odnosa u hrvatskoj politici ili javnom životu”, komentirao je ministar kulture Zlatko Hasanbegović kritike Efraima Zuroffa koji ga je ranije prozvao da odbija priznati genocide ustaškog režima.

Hrvatski ministar kulture Zlatko Hasanbegović govorio je za Al Jazeeru Balkan o planiram reformama i optužbama na osobni i račun Vlade.

LOVAC NA NACISTE: Zurrof Hasanbegovića nazvao fašistom i zatražio njegovu smjenu

“Sve špekulacije o strateškim razmimoilaženjima unutar Vlade Hrvatske potpuno su neutemeljene”, izjavio Hasanbegović. Odbacio je optužbe medija, među kojima je njemački Spiegel, da nova vlast gura Hrvatsku udesno, da je nacionalistički ton sve glasniji i da guši slobodu medija.

“Više puta sam već rekao da je riječ o potpuno neutemeljenim optužbama, koje nemaju utemeljenje niti u jednoj činjenici, niti u jednom postupku hrvatske Vlade ili bilo kojega ministra, pa ni mene osobno”, kazao je ministar.

ZUROFF O SREBRENICI: Srbi su ondje ubijali samo muškarce, to nije genocid!

Neutemeljene izjave o NDH-a

Neutemeljenim je ocijenio i optužbe da “trivijalizira zločine Nezavisne Države Hrvatske”.

“One se ne mogu izvući iz bilo koje moje izjave ili bilo kojeg mojeg postupka. Nažalost, to je sve refleksija unutarhrvatskih političkih odnosa i činjenice da se oporbeno djelovanje prenijelo na medijski prostor i da su Hrvatsko novinarsko društvo preuzele skupine koje ovu časnu udrugu koriste za jednu vrstu parapolitičkoga i paraideološkoga djelovanja”, rekao je Hasanbegović i ponovio da je “priča o ukidanju, ograničavanju ili dovođenje u pitanje medijskih sloboda u Hrvatskoj potpuno neutemeljena”.

Hasanbegović je odbacio i kritike Efraima Zuroffa, direktora centra “Simon Wiesenthal” iz Jerusalema.

Kazao je da “osoba koja je izrijekom negirala genocid u Srebrenici nema moralno pravo biti arbitrom hrvatske politike ili odnosa u hrvatskoj politici ili javnom životu”.

Ne razmišlja o ostavci

Govoreći o kriterijima za dotacije manjinskim medijima, hrvatski ministar kulture je istakao da Ministarstvo kulture nije ukinulo niti jedno manjinsko glasilo, ali i da nije nadležno za financiranje tih glasila.

Hasanbegović je ponovio da ne razmišlja o ostavci, usprkos zahtjevima nekih novinara i djelatnika u kulturi.

AFP O HRVATSKOJ:Otkako je desnica preuzela vlast, u zemlji je osnažila nostalgija za pronacističkom prošlošću

LOVAC NA NACISTE;Pokušavaju se smanjiti razmjeri zločina u Jasenovcu, odluka o bojkotu je ispravna

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr