OGROMNE GUŽVE / Pojačan promet na hrvatskim cestama: Prometne nesreće i jak vjetar dodatno otežavaju stvari

Čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Mađarskom i Srbijom, a vozi se usporeno i prije čvora Donja Zdenčina zbog prometnih nesreća

10.7.2021.
10:44
Ilustracija HAK; Slavko Midzor/PIXSELL

Promet je jutros pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplate Lučko i čvora Gornja Ploča u smjeru Dubrovnika, autocestama A2 Zagreb-Macelj, A6 Rijeka-Zagreb i A7 Rupa-Rijeka, duž Jadranske magistrale te na graničnim prijelazima.

Čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom, BiH, Mađarskom i Srbijom, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati. Najviše - tri sata čeka se na ulazak u Hrvatsku na prijelazima Goričani I i II te na Macelju.

Prometne nesreće dodatno otežavaju promet

Zbog prevrtanja teretnog vozila otežano se vozi na državnoj cesti DC1 kod mjesta Ličko Petrovo Selo. Opasnost je od naleta na životinju, uočena je srna, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče na 54. km između čvorova Bosiljevo i Novigrad. 

HAK javlja kako je povećana gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II u smjeru Dubrovnika, a prije čvora Donja Zdenčina zbog prometnih nesreća na 8. i 13. km vozi se usporeno u koloni.

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora, vozi se usporeno:

  • na Krčkom mostu i pred rotorom Šmrika povremeno se usporava u oba smjera (DC102), u smjeru kopna kolona je od Omišlja;
  • pred tunelom Učka u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km;
  • na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, trajektnim lukama i pristaništima;
  • na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi;
  • na pojedinim graničnim prijelazima gdje su čekanja višesatna.

Zabrana prometa zbog jakog vjetra na pojedinim dijelovima

Zbog vjetra na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Baričević i autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunel Tuhobić.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Danas će katamaran Bišovo isploviti iz Pule u 10 sati, umjesto u 7 sati. Povratak iz Zadra je u 16 prema plovidbenom redu.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali