'JEDNA U NIZU KORUPTIVNIH AFERA'

HAJDUKOVIĆ POZVAO PLENKOVIĆA DA SMIJENI KUJUNDŽIĆA: ‘Ovo je samo jedna u nizu koruptivnih afera ove Vlade’

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković zatražio je od premijera razrješenje ministra zdravstva Milana Kujundžića te poručio da je i sumnja na protuzakonita i nemoralna djela dovoljan razlog za razrješenje

Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković komentirao je u petak aferu s nekretninama ministra zdravstva Milana Kujundžića istaknuvši kako očekuje od premijer Andreja Plenkovića da ga razriješi dužnosti.

“Ovo je samo jedna u nizu koruptivnih afera ove Vlade, više smo puta stavljali zbog toga na dnevni red opozive ministara među kojima je bio i opoziv ministar Kujundžića, ali zbog drugih razloga, katastrofalnog stanja u zdravstvu”, izjavio je Hajduković i poručio kako će SDP kao oporba i u ovom slučaju reagirati.

KUJUNDŽIĆ OBJAVIO NOVU IMOVINSKU KARTICU: Ima apartman u Novalji i tri kuće – dvije u Zagrebu i jednu u Ivanbegovini, pogledajte kako ih je stekao

I stanje u zdravstvu je razlog za razrješenje

“Ne zna hoćemo li ići na opoziv, mislim da bi premijer trebao – i ja ga pozivam – da razriješi ministra, mislim da ima za to više nego dovoljno razloga ako još tome pribrojite stanje u zdravstvu”, kazao je Hajduković na konferenciji za novinare u Saboru upitan da komentira aferu s nekretninama Kujundžića.

Dodao je kako Kujundžić nije dao jako puno odgovora, da u cijeloj priči ima puno nelogičnosti i da je sama sumnja na djela koja ne moraju nužno biti koruptivna ili protuzakonita, već je pitanje jesu li moralna ili nisu dovoljan razlog za razrješenje.

KUJUNDŽIĆ NA VRUĆOJ STOLICI: ‘Spreman sam stati pred bilo koga, pred narod i pred Boga’; Otkrio i kad će prijatelju vratiti 300.000 kn

Komentirao napad na novinarku

Najoštrije je osudio i napad na novinarku Slobodne Dalmacije koja je snimala kuću ministra Kujundžića kod Imotskog. “To je nešto nedopustivo u demokratskoj i otvorenoj državi”, rekao je.

[VIDEO] NAPADNUTA NOVINARKA KOJA JE SNIMALA KUJUNDŽIĆEVU KUĆU: ‘Okružili su me, nisam imala kamo’; Divljaci su ministrovi rođaci?

Povratak na Net.hr