NEZADOVOLJSTVO U HDZ-u

HDZ-ovci NAPALI SVOJU MINISTRICU: U kampanji je uplatila donaciju stranci Pametno

U kampanji za prošlogodišnje parlamentarne izbore, novoizabrana potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić novčano je donirala stranku Pametno koju vode Marijana i Ivica Puljak iz Splita.

N1 piše kako je informaciju o tome objavila Bernarda Holjevac, članica HDZ-a, na svome Facebooku potkrijepivši je preslikom izvješća o donacijama stranci Pametno u razdoblju od 5. listopada do 8. prosinca 2015. godine. Iz tog dokumenta vidi se da je Dalić stranci uplatila iznos od 4.000 kuna.

BUDUĆA MINISTRICA GOSPODARSTVA NAJAVILA: ‘Želim se ponovno učlaniti u HDZ, to je moja stranka’


Poziv nezadovoljnim HDZ-ovcima

“Martina Dalić – ministrica gospodarstva, donatorica stranke Pametno! Odabrao Andrej Plenković!”, napisala je Holjevac te uputila sljedeću poruku kolegama iz HDZ-a koji se ne slažu sa službenom politikom stranke: “… ne izlazite iz HDZ-a. To hoće. Reći će da su ‘ekstremnu desnicu’ potjerali. HDZ je više naš nego njihov. Ne dajte im gušta da im bude komforno. Okrenimo pilu naopako. Ne mogu nas sve potjerati”.

Dalić je bila minsitrica financija u vladi koju je vodila Jadranka Kosor. HDZ je napustila kada je stranku vodio Tomislav Karamarko, a odazvala se pozivu novog predsjednika Plenkovića da preuzme važnu dužnost u Vladi. Njezin dolazak u Vladu bio je jedno od većih iznenađenje jer se očekivalo da će resor gospodarstva preuzeti Goran Marić ili netko treći.

RASKOL U HDZ-U ZBOG POVRATNIKA: ‘Otišli su kad je bilo teško, a sad se vraćaju na velika vrata’

Činjenicu da je Dalić donirala Pametno komentirao je i tajnik te stranke Ivica Puljak. On kaže da mu je drago što se to dogodilo.

‘Mislim da je to vrsta unutarhdzovskih borbi. Nama je drago da nas je gospođa Dalić donirala i prepoznala ono što i ostali stručnjaci, a to je najbolji program koji je ikad izrađen u Hrvatskoj. Za ove izbore smo ga unaprijedili i sve što sadašnja Vlada priča mi smo pretočili u brojke. Program je i sada na raspolaganju i nadamo se da će Vlada uzeti nešto iz njega’, rekao je Puljak za N1.

 

Povratak na Net.hr