GUŽVA NA GLASAČKIM LISTIĆIMA U VARAŽDINU SVE JE VEĆA: / Kandidature najavili bivši gradonačelnik i popularni glumac

Svoje kandidature na lokalnim izborima u Varaždinu su najavili bivši gradonačelnik Goran Habuš i glumac Jan Kerekeš

13.4.2021.
15:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lokalni izbori u Varaždinu ovih su dana postali napetiji. Naime, u izbornu se utrku uključio bivši i već pomalo zaboravljeni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Hrvatska narodna stranka bi trebala na konferenciji za medije u srijedu prestaviti njegovu gradonačelničku kandidaturu, javlja Varaždinski.

Habuš je prvi put na lokalne izbore izašao 2009. kada je izgubio od sadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. No, njega je 2011. priveo USKOK, zbog čega je dao ostavku, a Habuš je postao gradonačelnikom na izvanrednim izborima. Na toj se funkciji zadržao sve do 2017. kada je Gradsko vijeće srušilo njegov proračun, zbog čega je odstupio. Do novih lokalnih izbora grad je vodila državna povjerenica Dragica Đula, da bi se vlast ponovno vratila Čehoku.

Habuš se tada ostavio politike te je napustio HNS. U dosadašnjim medijskim istupima na pitanje o novoj kandidaturi je odgovarao da "ne razmišlja o tome", ali uvijek je ostavljao mogućnost da "nikad ne treba reći nikad". Čini se da je to, na kraju, prevagnulo.

I glumac u politici

Konkurencija bi mu, osim sadašnjeg gradonačelnika i kandidata stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću, mogao biti i popularni glumac Jan Kerekeš. On je na svome Facebooku objavio video, koji se ne čini kao skeč, iako nije naveo na koju će se funkciju kandidirati.

"S obzirom na to da je postalo izrazito popularno najaviti svoju kandidaturu za župana, za gradonačelnika, ovim putem najavljujem je i ja. Svoju kandidaturu i svoj detaljan plan objavit ću ove nedjelje. Svi za kulturu, kultura za sve", poručio je Kerekeš i dodao da je previše kandidata za koje nitko nije čuo i koji daju previše obećanja, a premalo rezultata.

"Dosta se politika bavila nama. Vrijeme je da se mi počnemo baviti politikom i zauzmemo se za sve u što vjerujemo. Vidimo se u nedjelju, 18. travnja, točno u podne", poručio je Kerekeš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali